Dediquem un cicle al director i productor Hirokazu Kore-eda

Hirokazu Kore-eda

06/11/2018

En el marc de La sisena edició del l’Asian Film Festival, dediquem una retrospectiva al cineasta japonès Hirokazu Kore-eda, darrer guanyador de la Palma d’Or.

Durant el mes de novembre projectarem cinc films del cineasta japonès en el marc de l'Asian Film Festival

En el marc de La sisena edició del l’Asian Film Festival, dediquem una retrospectiva al cineasta japonès Hirokazu Kore-eda, darrer guanyador de la Palma d’Or.

Amb sis premis acumulats durant la seva carrera –entre els quals figuren el guardó al millor director al Festival Internacional de Cinema de Venècia i el premi del jurat del Festival Internacional de Cinema de Cannes– el cinema de Kore-eda es caracteritza pel seu estil contemplatiu, alhora que la infància, l’absència, la mort i la immersió en el significat del concepte família són temes sobre els que sovint reflexiona.

Des del 9 al 23 de novembre, la Filmoteca –en col·laboració amb Casa Àsia i amb motiu de l'Asian Film Festival Barcelona- ha programat un cicle Hirokazu Kore-eda en què projectarem cinc dels seus films. El cicle s'inicia el divendres 9 de novembre a les 19.30 h amb la pel·lícula que ha guanyat la Palma d’Or del darrer festival de Cannes: Manbiki kazoku / Un asunto de família que, com indica el seu títol, gira a l'entorn del què entenem com a família. Kore-eda ens mostra una família pobre que viu en la marginalitat i que acull una nena que troben al carrer. 

L’endemà, dissabte 10, projectarem el film Sando-me no satsujin / El tercer asesinato, una reflexió interessant i complexa sobre la veritat i un assaig filosòfic sobre la justícia. Soshite chichi ni naru / De tal padre, tal hijo(dimarts 20 de novembre) torna a tractar el tema de la família: un arquitecte obsessionat pels diners forma amb la seva esposa i el seu fill de sis anys una família ideal, però la seva situació es trunca quan li comuniquen que el seu fill va ser canviat per un altre a l’hospital. És aleshores quan les dues famílies amb els fills intercanviats es posen en contacte. 

Dare mo shiranai / Nadie sabe (Hirokazu Kore-eda, 2004)La infància és un tema recurrent al cinema de Kore-Eda, i així es veurà el dijous 22 de novembre a la sala Laya al film Dare mo shiranai / Nadie sabe. Un film inspirat en un fet real esdevingut a Tòquio el 1988 que ens parla de les vides de quatre infants, fills de pares diferents, a qui la seva mare abandona. La pel·lícula Umi yori mo mada fukaku / Después de la tormenta serà l'última del cicle. En aquest film, un escriptor passa per un moment de desil·lusió motivat pel seu divorci i la seva afició a les apostes. Amb la voluntat de formar part de la vida del seu fill, tracta de corregir el comportament que l’ha allunyat de la seva família. Un film serè i quotidià que desprèn saviesa vital. Les reflexions del director sobre la infància, l’absència, la mort i la família tancaran el cicle el divendres 23 de novembre