Premsa

Darrers dies amb David Lynch a la Filmoteca

David Lynch / Twin Peaks

25/08/2020

L’exposició ‘David Lynch. Somnis: Homenatge a Fellini’ tancarà les portes aquest diumenge 30 d’agost amb més de 3.000 visitants. Les projeccions de la tercera temporada de la sèrie ‘Twin Peaks’ també acaben aquest cap de setmana, amb les entrades exhaurides i prop de 700 espectadors en total.

L’exposició David Lynch. Somnis: Homenatge a Fellini es va inaugurar el 6 de febrer, i fins el diumenge passat, 23 d’agost, i després de la interrupció pel confinament i la pròrroga, ha atret 2.936 visitants, és a dir que superarà amb escreix els 3.000 quan tanqui definitivament les portes el dia 30.

La mostra inclou onze litografies creades per Lynch l’any 2018 al taller Item Éditions de París des de l’admiració a la figura de Federico Fellini i, més particularment, a un dels seus films més emblemàtics: 8 ½. Complementen l’exposició dotze dibuixos originals fets pel mateix Fellini i procedents de la Fellini Foundation for Cinema.

La mostra, que també projecta el documental David Lynch: The Art of Life (Jon Nguyen, 2016), és gratuïta i es pot visitar dijous i divendres de 10 a 14 h i de 16 a 21 h, i dissabte i diumenge de 16 a 21 h.

Com a complement i tancament de l’exposició, els caps de setmana del mes d’agost la Filmoteca ha programat, a la Sala Laya, la tercera temporada completa de Twin Peaks: The Return, que David Lynch va recuperar en complir-se els 25 anys de la sèrie de culte dels anys 90, l’oportunitat de veure en pantalla gran la que la revista Cahiers du Cinéma va proclamar la millor pel·lícula de la dècada passada.

Els 18 episodis s’han pogut veure en sessions de dissabte i diumenge a les 19 h, a raó de dos capítols per sessió. La darrera sessió, dissabte 29 d’agost ja ha exhaurit les entrades. Les nou sessions hauran concentrat un total de 695 espectadors, amb una mitjana de 77 per sessió i un percentatge d’ocupació del 85,8 %.

També per culminar aquesta cruïlla de genis, Lynch i Fellini, que la Filmoteca ha programat amb motiu del centenari del naixement del director italià, dissabte i diumenge vinents es podrà veure l’entrevista que Joaquín Soler Serrano va fer a Federico Fellini a A fondo, el mític programa de Televisió Espanyola de la dècada dels setanta.