Comunicat (24.07.2020)

Sala Laya

24/07/2020

Com a conseqüència de la Resolució del passat 17 de juliol sobre les mesures a aplicar contra la pandèmia, al municipi de Barcelona van quedar suspeses algunes activitats culturals que, en el cas de la Filmoteca de Catalunya, afecten les projeccions cinematogràfiques a la seu del Raval. Aquestes van quedar, de nou, interrompudes a partir de dissabte 18.

En resposta a instàncies individuals cursades a través dels corresponents ajuntaments, el PROCICAT va autoritzar algunes excepcions que, ara per ara, no inclouen les sales de cinema.

En conseqüència, la Filmoteca de Catalunya s’ha vist obligada a cancel·lar les projeccions previstes fins a disposar de l’autorització corresponent. De moment, mantenim en espera la programació prevista per a les properes setmanes a l’espera d’estar en disposició de reobrir les sales amb les mesures sanitàries vigents.

L’activitat de la Biblioteca del Cinema i l’exposició David Lynch. Somnis: homenatge a Fellini segueixen, en canvi, obertes al mateix ritme que després de la represa de juny.  

Lamento les molèsties que aquesta situació pugui provocar, però respon a criteris sanitaris de protecció de la salut de tots plegats en una situació tan anòmala com la que estem vivint. Els abonaments implicats seran compensats i agreixo molt especialment les mostres de suport rebudes durant aquest parèntesi de tres setmanes, en les quals hem pogut gaudir del cinema en les condicions preventives establertes. Que hi fóssiu, era la millor demostració que ens hi sentíem segurs.

Esteve Riambau
Director de Filmoteca de Catalunya