Premsa

Cinema Alemany Actual 2024

Die Herrlichkeit des Lebens (L’esplendor de la vida)

03/10/2024

Del 17 al 30 d’octubre, la Filmoteca de Catalunya i el Goethe-Institut Barcelona presenten la tretzena edició del cicle Cinema Alemany Actual, tot un clàssic de la tardor a Barcelona. Una selecció de 10 títols recents mostren la riquesa i varietat d’aquesta cinematografia. ‘Die Herrlichkeit des Lebens’ (‘L’esplendor de la vida’) de Georg Maas, en presència del productor Helge Sasse, obre la programació dijous 17 d’octubre.

El Goethe-Institut Barcelona i la Filmoteca de Catalunya presenten, amb el suport de l'associació Amigos del Goethe-Institut España, el Consolat General d'Alemanya, l'Oficina Nacional de Turisme d'Alemanya i German Films, la 13a edició del cicle de Cinema Alemany Actual de Barcelona, del 17 al 30 d'octubre.

Igual que en les reeixides edicions d'anys anteriors, la programació ofereix una selecció de les pel·lícules més interessants i innovadores del panorama cinematogràfic recent, posant el focus en les que reflecteixen l'evolució cultural i social del país.

Sisi und ich
Sisi und ich

Entre les 10 pel·lícules seleccionades n’hi ha sis de ficció, algunes de les quals ofereixen una visió actualitzada de personalitats i esdeveniments històrics: mirades insòlites a Franz Kafka (Die Herrlichkeit des Lebens) i a l’emperadriu Sissí (Sisi und ich), una infame conferència nazi (Die Wannseekonferenz), una fugida de l’antiga RDA a través de la mar Bàltica (Jenseits der blauen Grenze), un thriller tan misteriós com la mecànica quàntica (Die Theorie von Allem) i una comèdia d’iniciació farcida d’imaginació (Franky Five Star).

El film inaugural, dijous 17 d'octubre, és Die Herrlichkeit des Lebens (L’esplendor de la vida) de Georg Maas, un sorprenentment alegre i lleuger biopic de Franz Kafka centrat en l’últim any de vida de l’escriptor, que va morir de tuberculosi el 1924, amb només quaranta anys, poc després de conèixer Dora Diamant, el seu últim amor.

White Angel
White Angel

També s’han programat quatre documentals dedicats a temes de gran actualitat i que busquen sovint una connexió entre el passat i el present, com el llegat de la famosa ballarina i coreògrafa Pina Bausch (Dancing Pina), la denúncia d’una injustícia colonial històrica (Das leere Grab), l’evacuació de persones d’Ucraïna durant la guerra (White Angel) i la contaminació plàstica global (Plastic Fantastic).

Dancing Pina
Dancing Pina

 

Amb la col·laboració de:

Goethe Institut