Premsa

Aula de Cinema 2020/2021

Cartell Aula de Cinema 2020-2021

22/09/2020

La Història del Cinema en 30 pel·lícules amb ‘Aula de cinema’. El cicle comença dimecres 7 d’octubre i proposa, amb la col·laboració d’universitats i escoles de cinema, una acurada selecció que recorre més de 100 anys de setè art.

Fa més de dues dècades que la Filmoteca acompleix una de les seves missions amb el cicle Aula de Cinema: preservar el passat per divulgar-lo a les noves generacions. Els Serveis Educatius de la Filmoteca coordinen aquest curs d’Història del Cinema, que reivindica la millor escola: veure cinema, i veure’l en sala, l’entorn per al qual ha estat concebut. Aquest argument pren encara més força després dels mesos de confinament, que han portat a veure potser més cinema que mai, però a través de xarxes i plataformes. L’Aula de Cinema també podria tenir alternatives, però la Filmoteca l’entén com un espai físic, a compartir amb altres espectadors i espectadores que riuen, ploren o s’emocionen davant imatges del segle XX i XXI.

El cicle torna un any més amb una programació renovada per apropar-nos a la Història del Cinema des de múltiples perspectives. Davant el relat canònic, el dels clàssics, han sorgit alternatives derivades de perspectives de gènere, identitàries, estilístiques o pluridisciplinàries. En aquesta edició, Aula de cinema proposa algunes sessions dobles o triples que busquen el paral·lelisme o la confrontació. També hi ha clàssics de manual que cal revisar un i altre cop perquè la mirada també canvia però, a més, hi ha amplis espais per a les avantguardes, la poesia o un cinema militant que és reivindicat des de les perifèries.

El cicle s’adreça a un nou públic ansiós d’experiències innovadores i als vells cinèfils i cinèfiles disposats a renovar els arxius de la seva memòria personal, amb un àmplia nòmina d’autors indispensables de la història del cinema, com els germans Lumière, Buster Keaton, Buñuel, Eisenstein, Ozu, Wilder, Lubitsch, Rossellini, Antonioni, Wenders, Oliveira, Apichatpong Weerasethakul, Chantal Akerman o Claire Denis.

Aula de Cinema compta amb la col·laboració de la pràctica totalitat d’universitats amb docència cinematogràfica i escoles professionals de cinema del nostre país: UB - Universitat de Barcelona; UAB - Universitat Autònoma de Barcelona; UPF - Universitat Pompeu Fabra; UIC - Universitat Internacional de Catalunya; URL - Universitat Ramon Llull-Blanquerna; UVic-UCC - Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; ECIB - Escola de Cinema de Barcelona; ELISAVA - Escola Universitària de Barcelona; Bande à Part -Escuela de Cine; FX Cinema - Barcelona Film School; La Casa del Cine i Escuela de cine Educa tu mirada.

Totes les pel·lícules es projecten en versió original subtitulada i les mudes amb acompanyament musical en directe. Cada sessió compta amb presentació d’una persona especialista en la matèria.

Les sessions de l’Aula de Cinema es fan tots els dimecres del curs acadèmic a les 16.30 h fins al 26 de maig de 2021, i estan presentades per docents de les universitats i escoles participants.

Les entrades tenen les tarifes habituals i, a més, l’abonament Aula de Cinema, nominal, ofereix les 30 sessions al preu especial de 45 euros. Les entrades i els abonaments es poden adquirir a taquilla o en línia a www.filmoteca.cat