Premsa

‘Per amor a les Arts’: el diàleg entre el cinema i altres disciplines artístiques

27/09/2022

El cicle, organitzat per la Filmoteca i el Museu Nacional d’Art de Catalunya, s’inaugura dimarts 4 d’octubre amb una sessió dedicada a Francesc Català-Roca i Joan Miró. El MACBA s’afegeix per primer cop com a col·laborador, i se suma així a la dotzena d’entitats capdavanteres de la cultura del país representades. La programació de la setena edició proposa 33 sessions els dimarts a les 17.00 h fins al 13 de juny de 2023, relacionades amb l’activitat de les institucions participants i presentades per creadors o expertes i experts en la matèria. El carnet ‘Per amor a les Arts’ ofereix entrada per a 5 sessions del cicle per 10 €, i descomptes i avantatges per a la Filmoteca i les tretze institucions participants.

El dimarts 4 d’octubre s’inaugura una nova edició, la setena, del cicle Per amor a les Arts, que organitzen la Filmoteca i el Museu Nacional, amb la col·laboració de dotze institucions culturals destacades del país. El cicle pretén establir un diàleg enriquidor entre les diverses arts i el cinema.

El que va néixer com Per amor a l’Art aviat es va diversificar integrant altres estils, gèneres i disciplines artístiques, i comptant amb la col·laboració d’algunes de les principals institucions culturals del país. Ara mateix, a més de la Filmoteca i el Museu Nacional, són dotze les institucions que participen en la programació, amb la nova incorporació del MACBA, Museu d’Art Contemporani de Barcelona, que s’afegeix a les que ja en formaven part: L’Auditori, la Fundació Mies van der Rohe, el Gran Teatre del Liceu, la Institució de les Lletres Catalanes, el Mercat de les Flors, el Palau de la Música Catalana, el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, el Teatre Lliure, el Teatre Nacional de Catalunya, la Fundació Joan Miró i el FAD (Foment de les Arts Decoratives) amb el Museu del Disseny.

L’activitat i les programacions de totes aquestes institucions participants marca la selecció de títols programats, que abasta disciplines com la pintura, l’arquitectura, el disseny, la literatura, la música, la dansa, l’òpera i el teatre, sota la mirada transversal del cinema, llenguatge universal que les uneix totes. Seran un total de 33 sessions que es podran veure entre el 4 d’octubre de 2022 i el 13 de juny de 2022. Totes les sessions del cicle Per amor a les Arts es fan a la seu de la Filmoteca, a la Sala Chomón, els dimarts a les 17.00 h, amb presentacions a càrrec d’artistes i creadors o persones expertes en les disciplines corresponents. Els films tenen una segona projecció (sense presentació).

 

4.250 espectadors el curs passat

La sisena temporada de Per amor a les Arts, corresponent a 2021-2022, va aplegar un total de 4.253 espectadors en 64 sessions, amb una mitjana de 66,45 per sessió. Si tenim en compte només les sessions acompanyades de presentacions dels dimarts a la tarda, la mitjana d’assistents per sessió va ser de 73,6, amb un total de 2.503 en 34 sessions.

 

Carnet ‘Per amor a les Arts’

L’abonament inclou 5 entrades per a 5 sessions per només 10 €, i ofereix descomptes i avantatges per a la Filmoteca i les tretze entitats participants del cicle. També proporciona tarifa reduïda de 3 € per a un acompanyant, visites guiades a les exposicions de la Filmoteca gratuïtes per al titular i un acompanyant, accés gratuït a la Biblioteca del Cinema, enviament del butlletí electrònic i 5% de descompte al bar de la Filmoteca, La Monroe, i a la llibreria (només en la compra de llibres).

 

Miró Osaka
Miró Osaka

 

Sessió inaugural

Dimarts 4 d’octubre a les 17.00 h a la Sala Chomón, sessió dedicada a Francesc Català-Roca i Joan Miró en el marc de l’Any Francesc Català-Roca. Les pel·lícules de Català-Roca dedicades a Joan Miró són un testimoni únic del procés de treball intuïtiu i radical de l’artista que volgué “assassinar la pintura”.

Peces que es projectaran: Miró Osaka (1970, 13’); Miró 73. Toiles brûlées (1973, 19’ 53’’); Mural de ceràmica de Joan Miró (1975, 12’ 45’’); Mori el Merma / Miró - La Claca (1978, 30’).

Amb la participació de: Josep Royo (artista), Joan Gardy Artigas (ceramista), Joan Baixas (titellaire i director de teatre), Marko Daniel (director de la Fundació Joan Miró) i Laura Terré (comissària de l’Any Francesc Català-Roca). Amb la col·laboració de la Fundació Joan Miró, el Museu Nacional d’Art de Catalunya i el Gran Teatre del Liceu.

 

Programa Per amor a les Arts 2022-2023

 

#peramoralesarts