L'héritage de la chouette - Épisodes 4, 5 et 6

L'herència del mussol - Episodis 4, 5 i 6

Chris Marker · 1989 · 78'

L'héritage de la chouette

Ficha técnica

Dirección Chris Marker
Producción Grècia-França
Año 1989
Versión VOSC (Versió original amb subtítols en català)
Duración 78'
Formato Arxiu digital

Episodi 4 “Nostalgie ou Le retour impossible” (‘Nostàlgia o el retorn impossible’). Per Vassilikos, Ionatos i Svoronos, la paraula que millor defineix els grecs és nostàlgia. Ítaca és emblema de l’enyor de la pàtria llunyana gràcies a Homer, però els grecs han experimentat diverses diàspores al llarg de la seva història i coneixen bé el sentiment de pertinença a una pàtria, sia real o ideal.

Episodi 5 “Amnésie ou Le sens de l’histoire” (‘Amnèsia o el sentit de la història’). La nostra concepció de la història ha canviat molt des d’Herodot. Vassilikos i Kazan reflexionen sobre la difícil gènesi de la Grècia contemporània. El país, a la cruïlla de diverses civilitzacions, sempre ha tingut un paper estratègic en el tauler d’escacs occidental.

Episodi 6 “Mathématique ou L’empire des signes” (‘Matemàtiques o l’imperi dels signes’). L’herència dels grecs en l’espai geomètric i el llenguatge matemàtic sorprèn Serres. Andler evoca la recerca d’una articulació entre la lògica perfecta d’Aristòtil i la incertesa que regna en les ciències cognitives.

Ciclos que han programado este film

Sesiones
Miércoles 21 Julio 2021 · 19:30   Viernes 23 Julio 2021 · 16:30