Ciclo

Michel Piccoli, rostre d'autors

La belle noiseuse

01/07/2021 - 29/08/2021

calendario

Buñuel, Ferreri, Sautet, Godard, Berlanga, Hitchcock, Melville, Chabrol, Resnais, Demy, Moretti, Costa-Gavras, Varda, Malle, Deville, Tavernier, Doillon, Rivette, Ruiz, Oliveira, Chahine, Carax, Bellocchio, Angelopoulos... La llista dels cineastes que van treballar amb Michel Piccoli (1925-2020) deixa glaçat alhora que evidencia la infinitat de registres d’aquest actor parisenc que, durant setanta anys, va treballar ininterrompudament en teatre, televisió i, sobretot, cinema.

Un trajecte amb què, des del paper de seductor fins al comportament més grotesc, ha exhibit mil i una cares i s’ha endinsat en l’aspecte més creatiu, juganer i provocatiu del seu ofici. El seu prestigi es va disparar interpretant l’alter ego de Godard a Le mépris (1963) però el seu nom s’associa, especialment, a Buñuel, Ferreri i Sautet.

Els films de Ferreri dinamiten la societat, Sautet deixa una imatge poc edificant de la burgesia i Buñuel practica la subversió. I Piccoli, activista d’esquerres, comparteix pensament i molta amistat amb aquests cineastes. L’actor, sempre fidel als seus principis, va continuar apostant pel cinema d’autor fins al 2015. I ho va fer en més de 200 llargmetratges dels quals n’hem seleccionat vint-i-sis.

Próximas sesiones

La grande bouffe
La gran comilona
MARCO FERRERI, 1973.
calendario
La grande bouffe
La gran comilona
MARCO FERRERI, 1973.
calendario

Sesiones anteriores

16/07/21

Topaz

Film

10/07/21

Topaz

Film