L'albero degli zoccoli

L'arbre dels esclops

Ermanno Olmi · 1977 · 186'

L'albero degli zoccoli (Ermanno Olmi, 1978)

Ficha técnica

Dirección Ermanno Olmi
Interpretación Luigi Ornaghi, Francesca Moriggi, Omar Brignoli, Antonio Ferrari, Teresa Brescianini, Giuseppe Brignoli, Carlo Rota, Pasqualina Brolis, Massimo Fratus
Producción Itàlia
Año 1977
Versión VOSC (Versió original amb subtítols en català)
Duración 186'
Formato DCP

Amb la meticulositat del documental, Olmi ens conta la història d'una família que haurà de deixar la casa dels amos on treballen per culpa d'un esclop i l'arbre que el va originar.

"Un film contemplatiu, reflexiu, serè, però no idíl·lic, ni nostàlgic, ni indiferent. No tracta de convèncer-nos que qualsevol temps passat fou millor, ni de presentar la dura vida pagesívola com un paradís perdut, ni de commoure'ns o indignar-nos per la trista sort dels treballadors del camp. No pretén demostrar res, ni tan sols argumentar a favor o en contra d'una tesi o altra, ni de fer una paràbola sobre situacions actuals. Tracta simplement, de mostrar, de recordar com era la vida rural a Itàlia, en una regió molt concreta (els voltants de Bèrgam), l'any 1898. I aquesta data ens porta a una figura literària espanyola amb la qual té molt a veure la pel·lícula: Azorín, a qui, sens dubte li hagués agradat la puntillista, tranquil·la, modesta i precisa obra d'Olmi" (Miguel Marias).

Palma d'Or al Festival de Cannes, entre molts d'altres premis.

Con la colaboración

Ciclos que han programado este film

Sesiones
Viernes 22 Junio 2018 · 17:00   Viernes 29 Junio 2018 · 19:30  
Sesiones
Domingo 18 Septiembre 2022 · 17:30   Martes 20 Septiembre 2022 · 20:00  Presentació a càrrec de Paco Poch