L'albero degli zoccoli

L'arbre dels esclops

Ermanno Olmi · 1977 · 186'

L'albero degli zoccoli (Ermanno Olmi, 1978)

Datasheet

Direction Ermanno Olmi
Interpretation Luigi Ornaghi, Francesca Moriggi, Omar Brignoli, Antonio Ferrari, Teresa Brescianini, Giuseppe Brignoli, Carlo Rota, Pasqualina Brolis, Massimo Fratus
Production Itàlia
Year 1977
Version Versió original amb subtítols en català
Duration 186'
Format DCP

Amb la meticulositat del documental, Olmi ens conta la història d'una família que haurà de deixar la casa dels amos on treballen per culpa d'un esclop i l'arbre que el va originar.

"Un film contemplatiu, reflexiu, serè, però no idíl·lic, ni nostàlgic, ni indiferent. No tracta de convèncer-nos que qualsevol temps passat fou millor, ni de presentar la dura vida pagesívola com un paradís perdut, ni de commoure'ns o indignar-nos per la trista sort dels treballadors del camp. No pretén demostrar res, ni tan sols argumentar a favor o en contra d'una tesi o altra, ni de fer una paràbola sobre situacions actuals. Tracta simplement, de mostrar, de recordar com era la vida rural a Itàlia, en una regió molt concreta (els voltants de Bèrgam), l'any 1898. I aquesta data ens porta a una figura literària espanyola amb la qual té molt a veure la pel·lícula: Azorín, a qui, sens dubte li hagués agradat la puntillista, tranquil·la, modesta i precisa obra d'Olmi" (Miguel Marias).

Palma d'Or al Festival de Cannes, entre molts d'altres premis.

With the collaboration

Programmes that have programed this Film

Sessions
Friday 22 June 2018 · 17:00   Friday 29 June 2018 · 19:30  
Sessions
Sunday 18 September 2022 · 17:30   Tuesday 20 September 2022 · 20:00  Presentació a càrrec de Paco Poch