Filmar el que s’estima i preservar-ho

Centenari del cinema amateur a Catalunya
Filmar el que s’estima i preservar-ho: centenari del cinema amateur a Catalunya

Jueves 21 Noviembre 2024 · 10:30

Presentació a càrrec de Drac Màgic

Sala Chomón

calendario

Hi trobarem diverses peces curtes que ens porten directament a principis de segle on un grup d’entusiastes van començar a filmar allò que tenien al voltant: la família, els carrers, els paisatges i les històries que somiaven veient-ne d’altres al cinema.

Es tracta de la veritable primera escola de cinema i d’un arxiu visual i documental únic sobre els anys vint i trenta. Amb elles podrem reflexionar sobre el patrimoni fílmic, sobre com llegim les imatges amb el temps com les conservem perquè passin de generació en generació.

*Tots els curtmetratges són sense diàlegs amb intertítols en català o castellà i aniran acompanyats de música en directe.

Què treballem?

  • Descobrir els oficis, les tècniques i els artefactes del cinema analògic i la restauració i conservació fílmiques.
  • Submergir-se en el patrimoni cinematogràfic català del segle XX més enllà de la pantalla comercial.
  • Conèixer estratègies bàsiques de creació d’imatges: enquadrament, angulació de càmera, muntatge, etc. i analitzar-ne les dimensions ètiques.

 

Activitat adreçada a ESO

Sessió gratuïta


Més informació i inscripcions (a partir del 9 de setembre de 2024):

filmoteca.escoles@gencat.cat

935 565 195 / 198


Informació important 

En cas d'anul·lació d'una reserva, es prega als centres inscrits que ho notifiquin amb un mínim de 15 dies d’antelació. En cas de no fer-ho, tindran una penalització per a futures activitats.

Al seu torn, no està permès canviar el nivell de l’alumnat inscrit, sense prèvia comunicació a l’àrea educativa de la Filmoteca. Aquests canvis poden afectar el correcte desenvolupament de la sessió, per la qual cosa preguem, tingueu en compte aquesta indicació.

 

Ciclos que han programado este film

Sesiones
Jueves 21 Noviembre 2024 · 10:30  Presentació a càrrec de Drac Màgic