Pablo García Canga. Curtmetratges (I) | DIES CURTS

Dies curts

Pissing Territories

Pablo García Canga, 2012. Int.: Maud Wyler, Guillaume Verdier, Jean-Charles Dumay. França. VOSE. 21’. Arxiu digital.

Ella li va dir que no s’havia de pixar al carrer. Li ho va dir a Dubrovnik, on es van conèixer. Sis mesos més tard, a París…

 

La nuit d’avant

Pablo García Canga, 2020. Int.: Maud Wyler. França. VOSE. 16’. Arxiu digital.

De nit. No dorm. Ha vist una pel·lícula. Ella l’explica.

Basat en el relat El reloj, de Carla Maglio.

Resulta fascinant pensar que els textos, els llibres o les pel·lícules es creen en un context i un moment determinats, però que un cop projectades i llegides prenen vides i camins infinits depenent de les mans a les quals vagin a parar. Pablo García Canga és un cineasta que també escriu, pensa, programa i parla de cinema quan en té ocasió. Les seves pel·lícules poden néixer i créixer amb un article, de vegades amb una pel·lícula antiga, de vegades amb una carta o la història que algú li ha explicat de passada. Tot i que ell sembla estar sempre prestant l’atenció que es mereixen les coses més subtils.

Podem pensar que és un cineasta de la paraula, un guionista avesat als diàlegs i que domina l’escriptura, però en el seu cinema també hi trobem cossos, mans, gestos i espais amb els quals ens acostem a entendre què significa estimar, trobar-se, perdre’s i, en definitiva, sentir.

García Canga ens acompanyarà amb la seva presència en tres sessions de passi únic on es podrà veure tota la seva obra com a director, des dels seus inicis abans de començar l’escola de cinema fins a les darreres i reconegudes creacions. Una oportunitat única per conèixer i dialogar amb aquest cineasta nascut a Madrid el 1981 i diplomat en direcció de cinema per La Fémis, l’Escola Nacional Superior de Cinema de França. A més a més, Pablo García Canga ha treballat com a traductor i escriu per a revistes de cinema com Lumière i llibres col·lectius. L’any 2020, es publica el seu darrer llibre, Ozu, multitudes, que aprofitarà per presentar en un acte especial a la Biblioteca del Cinema.

Ciclos que han programado este film

Sesiones
Viernes 18 Junio 2021 · 19:00  Presentació a càrrec de Pablo García Canga