Viskningar och Rop

Gritos y susurros

Ingmar Bergman · 1973 · 91'

Viskningar och Rop / Gritos y susurros (Ingmar Bergman, 1973)

Ficha técnica

Dirección Ingmar Bergman
Interpretación Harriet Andersson, Ingrid Thulin, Cari Sylwan, Liv Ullmann
Producción Suècia
Año 1973
Versión VOSE (Versió original amb subtítols en castellà)
Duración 91'
Formato DCP

L’escrutini del rostre que revela l’ànima, la potència del primer pla, dels silencis i els crits, la persona, ara en majúscula. Tota una iconografia bergmaniana al servei de la més desesperada de les sensacions: la de la mort propera.

El film més popular de Bergman —quant a l’èxit de públic— va merèixer nominacions a l’Oscar a la millor pel·lícula, director, guió, vestuari i fotografia. Només Sven Nykvist va guanyar-lo en l’últim apartat.

“El vermell resultava un factor determinant en la història. En el guió simbolitzava l’interior de l’ànima. Era tan inesperat com excitant. Per regla general s’associa el color vermell amb la vida i la sang […]. La il·luminació era singularment complicada a causa del joc de colors i perquè, com de costum, no podíem utilitzar llum artificial. Tota la llum havia de ser autèntica. Facilitava el treball la circumstància que Ingmar gairebé sempre rodava els films a la tardor, quan desapareixen els contrastos violents de sol. No hi ha cap altra estació que tingui una llum tan atenuada i bonica” (Sven Nykvist).

Amb la col·laboració de:

Palau de la Música

Ciclos que han programado este film

Sesiones
Sábado 11 Agosto 2018 · 19:00   Domingo 12 Agosto 2018 · 16:30  
Sesiones
Martes 8 Febrero 2022 · 17:00  Presentació a càrrec de Mercedes Conde (directora artística adjunta del Palau de la Música) Domingo 13 Febrero 2022 · 16:30