Before the Devil Knows You're Dead

Abans que el diable sàpiga que has mort

Sidney Lumet · 2007 · 117'

Programa: Sidney Lumet.

Before the Devil Knows You're Dead

Ficha técnica

Dirección Sidney Lumet
Interpretación Philip Seymour Hoffman, Ethan Hawke, Albert Finney, Marisa Tomei, Aleksa Palladino, Michael Shannon, Sarah Livingston.
Producción Gran Bretanya-EUA
Año 2007
Versión VOSC (Versió original amb subtítols en català)
Duración 117'

El seu epicentre és un atracament, liquidat amb vessament de sang, a una modesta joieria. No contarem qui és l’atracador ni qui l’atracat, ni res més referent a la trama, perquè aquesta és una pel·lícula de grans revelacions sobre la marxa, de girs inesperats, calçats amb una precisió magistral.

El que és rellevant de l’obra, venint d’un veterà poc avesat a malabarismes narratius, és la seva estructura: el film comença en un moment concret, salta enrere uns dies i torna a transitar una vegada i una altra pels mateixos blocs temporals, centrant a cada moment la mirada en un personatge determinat.

És una estratègia molt moderna que en mans de Lumet assoleix una endiablada perfecció. No és un capritx de nen ric, sinó la manera més coherent d’aportar informació essencial. I sota l’aparença de thriller d’atracaments, prodigiosament interpretat, batega un comentari desolador sobre les relacions humanes i particularment, sigui dit en termes lumetians, sobre els negocis de família” (Jordi Batlle Caminal).

Va ser l’últim film de Lumet.

Ciclos que han programado este film

Sesiones
Martes 11 Junio 2024 · 21:00   Domingo 16 Junio 2024 · 18:00