Ciclo

Aula de cinema 2023-2024

Aula de Cinema 2023-2024

04/10/2023 - 05/06/2024

calendario

El cinema va sobreviure al sonor, a la televisió, al canvi del suport fotoquímic pel digital i, recentment, també a una pandèmia. Certament, els hàbits de consum han anat canviant, però l’espectacle col·lectiu davant una gran pantalla continua.

Aquest és l’esperit de l’Aula de Cinema, no menys sensible a les variacions produïdes en els cànons estètics. Per això proposem un programa que conjuga grans clàssics amb reivindicacions menys conegudes; que confronta els pilars occidentals de Murnau, Chaplin, Welles o Fellini amb l’exotisme reconegut de Mizoguchi o les mirades perifèriques de Júlio Bressane o Haile Gerima; on hi ha les veus femenines de Lizzie Borden o Ida Lupino i també un espai per al cinema d’animació.

L’Aula de Cinema s’adreça particularment a la comunitat d’universitats i escoles de cinema, però també al públic que busca en la Filmoteca el cinema que difícilment es veu en altres pantalles. D’aquí, també, la nostra aposta per la transversalitat amb altres vessants de la programació.

Avancem una sessió dedicada al cinema amateur, del qual celebrarem el centenari el 2024, també tindrem Érik Bullot en el context de la seva exposició i projectarem La Montagne Infidèle, el clàssic de Jean Epstein recentment recuperat pel nostre Centre de Conservació i Restauració.

La Història del Cinema segueix viva. 

 

AULA B: Projecte educatiu, complementari al cicle Aula de Cinema, en què estudiants, acompanyats per l’equip de la Filmoteca i el professorat de les universitats i centres col·laboradors, reflexionen sobre la història del cinema i el fet de programar.

Les sessions programades i acompanyades per l’alumnat tindran lloc el juny del 2024.

 

Horari de les sessions:

Dimecres a les 17.00h, d'octubre a juny.

Preus:

Entrada individual per sessió:  4€ (3€ reduïda)
Carnet Aula de Cinema (32 sessions, nominal): 45€

Compra el teu carnet Aula de Cinema en línia

També el pots adquirir a la taquilla de Filmoteca (de 10.00h a 14.00h de dimarts a divendres i de 16.00h a 21.00h, de dimarts a diumenge).

 

Amb la col·laboració de:

UB - Universitat de Barcelona
UAB - Universitat Autònoma de Barcelona
UPF - Universitat Pompeu Fabra
UIC - Universitat Internacional de Catalunya
URL - Universitat Ramon Llull-Blanquerna
UVic-UCC - Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya
ECIB - Escola de Cinema de Barcelona
ELISAVA- Escola Universitària de Barcelona
Bande à Part -Escuela de Cine
FX Barcelona Film School
La Casa del Cine
Escuela de cine Educa tu mirada

 

Teasers del curs Aula de cinema 2023-24 realitzats per Nicole Vazquez i Elsa Reig en el marc del màster Motion Graphics Design - BAU Centre Universitari d'Arts i Disseny de Barcelona

Sesiones anteriores

06/04/24

Maeve

Film