Ciclo

Yvonne Rainer

Yvonne Rainer

08/06/2023 - 03/07/2023

calendario

Abans de dedicar-se al cinema, Yvonne Rainer (San Francisco, 1934) ja s’havia consolidat com una ballarina i coreògrafa pionera a introduir a la dansa instal·lacions d’art visual, gestos aleatoris i moviments quotidians com caminar o córrer.

Als anys setanta s’involucra en temes socials i polítics com el feminisme o la Guerra del Vietnam i, convençuda que el llenguatge cinematogràfic és l’idoni per transmetre aquestes inquietuds, es converteix en cineasta.

Els set llargmetratges que va dirigir entre el 1972 i el 1985 tracten temes com el poder polític, el terrorisme, l’opressió, la sexualitat lèsbica, la menopausa o el càncer de mama. Rainer també trasllada la seva actitud subversiva a la pantalla amb un cinema experimental amb el qual desafia el públic amb una textura densa d’idees i una visió crítica del mateix cinema que dinamita tant les estructures dramàtiques convencionals com les representacions emocionals que dicta la tradició hollywoodenca. 

La seva exploració en la representació de les dones, l’activisme radical i les lluites personals han consolidat Yvonne Rainer com una artista essencial de l’avantguarda estatunidenca.

 

Amb la col·laboració de:

Mostra Internacional de Films de Dones

Programa

Privilege
Privilegi
YVONNE RAINER, 1990.
MURDER and Murder
ASSASSINAT i assassinat
YVONNE RAINER, 1996.
Kristina Talking Pictures
Imatges que parlen de Kristina
YVONNE RAINER, 1976.
Journeys from Berlin/1971
Viatges des de Berlín/1971
YVONNE RAINER, 1980.
The Man Who Envied Women
L’home que envejava les dones
YVONNE RAINER, 1985.