Ciclo

Farien cent anys...

Brigadoon

01/07/2022 - 20/09/2022

calendario

1922 va ser un any de bona collita de futurs mites del cinema. La retrospectiva integra una bona llista de noms que s’afegeixen als homenatjats anteriorment, Pier Paolo Pasolini i Alain Resnais, i que inclou noms consagrats de la direcció i de la interpretació, a més del compositor Elmer Bernstein i del director de fotografia Sven Nykvist.

Hi ha estrelles mítiques de Hollywood (els cineastes Blake Edwards i Arthur Penn, i les actrius Judy Garland, Veronica Lake, Ava Gardner, Doris Day i Cyd Charisse), del cinema underground (Jonas Mekas) i personalitats del cinema europeu (els actors Vittorio Gassman, Christopher Lee, Gérard Philipe i Ugo Tognazzi, i els directors i guionistes Francesco Rosi i Alain Robbe-Grillet). Tampoc no hi falten els dos centenaris més destacats del cinema espanyol: Juan Antonio Bardem i José Luis López Vázquez.  

Parafrasejant la dita, potser no hi són tots els que hi ha, però tots els que hi ha són, sens dubte, centenaris destacats que formen part d'una memòria cinematogràfica alimentada per l'espectacle més popular del segle XX.

 

Próximas sesiones

I soliti ignoti
Rufufú
MARIO MONICELLI, 1958.
calendario
I soliti ignoti
Rufufú
MARIO MONICELLI, 1958.
calendario

Sesiones anteriores

23/09/22

Caged

Film

20/09/22

Caged

Film