Ciclo

FilmoRuta: imatges per entendre un barri

Filmoruta

11/05/2022 - 17/07/2022

calendario

Com explica una pel·lícula dels anys cinquanta el present del Raval? Com s’interpreta avui un film rodat fa vint anys? Quins diàlegs s'estableixen entre la representació cinematogràfica i les realitats del barri? En el nostre desè aniversari al Raval, hem concebut un itinerari físic i virtual que posa en contacte pel·lícules, veïnat i entitats per desplegar un mapa de significats compartits respecte a la filmografia lligada al territori.

A través d’algunes pel·lícules emblemàtiques com Distrito Quinto o En construcción, ens preguntem sobre aquelles qüestions que travessen les vides de les persones que habiten el barri, com el dret a l’habitatge, els usos de l’espai públic o la salut comunitària.

El resultat és un mapa col·laboratiu per entendre com el cinema produeix realitat i la realitat produeix cinema que estarà disponible pròximament.

L’11 de maig es va activar la FilmoRuta amb un itinerari pel Raval de bracet de LaLaberinta i entitats, col·lectius i veïns i veïnes que han participat en la creació del mapa i la projecció de Barrio Chino (Morando i Gherardo Morandini, 1990) a la sala Laya de la Filmoteca.

 

Podeu recollir el vostre mapa a la Filmoteca o accedir a la versió digital.

Feu l’itinerari de la manera que més us convingui (fragmentat, complet, amb companyia o sense...) i compartiu les vostres instantànies a #FilmoRutaRaval

 

Amb la col·laboració de:

La laberinta