Ciclo

Imatges dels antípodes

Mad Max
Australia

02/07/2019 - 31/07/2019

calendario

Sí, perquè la seva història “occidental” comença fa poc. No, perquè tenen règims democràtics tan poc heroics com els nostres. No, perquè fan musicals, comèdies o films policíacs. No, perquè són tan humans i inhumans com nosaltres.
Mad Max és inconfusiblement australià. Els problemes militars dels australians arrossegats a dues guerres per la corona britànica són específics. L’extermini dels aborígens i la presa de consciència del fet també tenen característiques pròpies a Austràlia. La naturalesa de Nova Zelanda no és com la de cap altre país. L’humor dels nostres antípodes no és ni britànic ni americà: és propi d’australians i neozelandesos.
A The Sting Newman i Redford somnien en un paradís on tornar a començar, pensen en… Austràlia! En definitiva, de la mà del Grec i amb Bruce Beresford com a guia convidat us proposem un viatge cinematogràfic pels nostres antípodes, tan diferents i tan semblants.
 

Amb la col·laboració de

Programa

Ladies in Black
Senyoretes de negre
Ambientada a Sydney durant l’estiu del 1959, se centra en el despertar cultural australià que va produir la caiguda de l’estructura social de classes i l’alliberament de la dona.
The Fringe Dwellers
Els habitants de la perifèria
Tot i no estar estrenada comercialment al nostre país, el film és conegut amb el títol Los habitantes de la pobreza.
Australia
Un drama èpic d’aventures que el director de Moulin Rouge (2001) situa al seu país natal en les albors de la Segona Guerra Mundial.
Botany Bay
Al segle XVIII un vaixell carregat de presoners salpa de Londres cap a Austràlia, on l’Imperi britànic té previst establir una colònia penal.
Breaker Morant
El film, ambientat en la Sud-àfrica del 1901 durant la guerra dels bòers, reviu un procés històric en el qual tres oficials australians van ser acusats d’assassinat, després de seguir la consigna dels seus superiors de “no fer presoners”, per haver matat a sang freda uns enemics que prèviament havien mort un dels seus.
Rabbit-Proff Fence
La generació robada
El terme generació robada fa referència al segrest massiu d’infants aborígens australians comès pel govern d’aquest país entre els anys 1869 i 1976 per tal d’erradicar del planeta aquesta cultura indígena.
Muriel's Wedding
La boda de Muriel
Muriel és una noia acomplexada per la seva grassor i que només somnia a trobar el seu príncep blau i casar-s’hi. Però aquest món de fantasia es veu sempre trasbalsat per la crua realitat d’una família i unes amigues que no la comprenen i la menyspreen.
Mao's Last Dancer
El último bailarín de Mao
Adaptació de l’autobiografia de Li Cunxi, un dels grans ballarins de la Xina de Mao.
The Navigator: A Medieval Odyssey
Navigator: Una Odissea en el Temps
Al segle XIV, l'amenaça de la pesta fa que alguns dels habitants d’un petit poble anglès iniciïn un estrany viatge per tal de fer una ofrena i alliberar la població del perill.
The Return of Captain Invincible
El retorn del Capità Invencible
El Capità Invencible, víctima del maccarthisme i el Comitè d’Activitats Antiamericanes, acaba per retirar-se a Austràlia, on cau a les xarxes de la misèria i l’alcoholisme.
Sweetie
La vida d’una noia introvertida i supersticiosa es veu sacsejada amb l’arribada de la seva germana, una noia expansiva de formes agressives. “Sweetie és una consideració sobre els esforços d’una noia treballadora per trobar i conservar l’amor en un món que no pot controlar.
Gallipoli
Durant la Primera Guerra Mundial dos amics australians decideixen allistar-se a l’ANZAC, el cos d’exèrcit australià i neozelandès, un pel sentit de l’aventura i l’altre per patriotisme.
Samson and Delilah
Samsó i Dalila
Samsó és un noi que viu en un poblat remot d’aborígens al desert australià. Viu amb el seu germà, no té futur, està desconnectat pràcticament de tot i es passa el dia ensumant benzina.
What We Do in the Shadows
Lo que hacemos en las sombras
Mockumentary, o fals documental, que relata la vida quotidiana de tres vampirs ben diferents que comparteixen pis a Nova Zelanda.
Ten Canoes
Deu canoes
En un passat llunyà, durant l’etapa tribal, un home desitja una de les esposes del seu germà gran.