Premsa

El col·lectiu Dostopos al cicle ‘Dies curts’

03/03/2021

Dostopos és el projecte creatiu conjunt de dues de les muntadores més destacades del cinema català, Ana Pfaff i Ariadna Ribas. El treball de Dostopos experimenta lliurement amb les imatges en un joc creatiu ple de sensualitat i poesia basat en el muntatge.

La Filmoteca continua al març, amb el col·lectiu Dostopos (Ana Pfaff i Ariadna Ribas), el cicle Dies curts, el nou espai dedicat al curtmetratge i les cinematografies més properes. Autores i autors emergents o poc presents als circuits majoritaris d’exhibició hi són presents cada mes per presentar una selecció de la seva obra i compartir els processos de creació.

Espai de trobada i descoberta, l’edició del 2021 de Dies curts compta amb Marc Ferrer, Carolina Astudillo, Dostopos (Ana Pfaff i Ariadna Ribas), Luis López Carrasco, Pablo García Canga i Pilar Monsell.

Ana Pfaff i Ariadna Ribas són dues de les muntadores més destacades del cinema català recent, col·laboradores de cineastes com Albert Serra, Carolina Astudillo, Carla Simon, Meritxell Colell o Carlos Marques-Marcet. Plegades han creat Dostopos, un projecte on experimenten lliurement amb les imatges des d’un apropament intuïtiu i lliure, basat en el muntatge i més pendent de la plasticitat dels materials que de la perfecció formal o qualsevol estructura narrativa. Aquesta pràctica els permet tot tipus de jocs creatius, plens de sensualitat i poesia, vinculats al found footage, el collage animat o la manipulació del negatiu.

Dostopos presentaran una selecció de les seves peces conjuntes en una sessió performativa amb el cineasta David Domingo i el poeta Gabriel Ventura i l’exposició d’alguns materials de treball, alhora que cadascuna mostrarà un dels seus darrers treballs com a muntadora en dues sessions més: Panquiaco, d'Ana Elena Tejera (Panamà, 2020), muntada per Ariadna Ribas (divendres 26 de març a les 19.00 h a la Sala Laya) i Hamada d'Eloy Domínguez Serén (Suècia-Noruega-Alemanya, 2018), amb muntatge d'Anna Pfaff (dimarts 30 a les 19.00 h a la Sala Laya).

Dies curts - Dostopos