Dostopos. Panquiaco
DIES CURTS

Programa: Dies curts | 2021.

Dostopos

Viernes 26 Marzo 2021 · 19:00

Presentació i col·loqui a càrrec d’Ana Elena Tejera i Ariadna Ribas (muntadora)

Sala Laya

calendario

Sábado 27 Marzo 2021 · 19:30

Sala Chomón

calendario

Divendres 26 de març, Ana Elena Tejera, directora del film, i Ariadna Ribas (muntadora de Panquiaco i membre de Dostopos) presentaran la sessió.

Programa

panquiaco

Panquiaco

Direcció Ana Elena Tejera

Producció Panamà

Any 2020

Versió VOSE (Versió original amb subtítols en castellà)

Durada 85'

Format DCP

Descripció Cebaldo, un indígena de Panamà, treballa d'ajudant en un vaixell de pesca al nord de Portugal. En la seva soledat, pateix de nostàlgia, i els records l’abstreuen de la seva rutina diària, submergint-lo en un viatge de retorn al seu poble, Guna Yala.

Dostopos

 

Dostopos és un espai compartit en què l’Ana Pfaff i l’Ariadna Ribas es permeten tota mena de jocs creatius vinculats a pràctiques com el found footage, el collage animat o la manipulació del negatiu. Un espai que es caracteritza pel desig d’experimentar lliurement amb les imatges des d’un apropament intuïtiu i lliure, basat en el muntatge i més pendent de la plasticitat dels materials que de la perfecció formal o qualsevol estructura narrativa.

Dostopos se senten còmodes amb els formats amateur i el món analògic —el paper, la pintura, les fotos antigues, el súper-8, les gravacions familiars—, els quals treballen des de tècniques digitals retroalimentant, així, el seu treball com a muntadores. La relació amb la música i la dansa, el ritme, el cos i el moviment travessa la seva obra, i la banya de sensualitat i poesia. El divendres 26 ens acompanyaran les dues creadores en una sessió en la qual la conversa es combinarà amb la projecció d’una selecció de les seves peces, una proposta performativa amb el cineasta David Domingo i el poeta Gabriel Ventura i l’exposició d’alguns materials de treball.

www.dostopos.info