L’etnoficció i l’antropologia compartida de Jean Rouch

Moi un noir

Miércoles 10 Febrero 2021 · 16:30

Presentació a càrrec d’Albert Albacete (UIC)

Sala Chomón

calendario

Sábado 13 Febrero 2021 · 20:00

Sala Laya

calendario

“Durant sis mesos he seguit un grup de joves nigerians a Treichville. Els he proposat de fer un film on interpretarien el seu propi rol, on tindrien el dret de fer-ho tot i de dir-ho tot. És així com hem improvisat aquesta pel·lícula”.

Amb l’etnoficció, Jean Rouch pretén reformular la idea mateixa d’antropologia: el cinema es converteix en una eina metodològica i el procés en un fi en ell mateix. La pel·lícula és un espai per compartir, on el rol d’observador i observat, subjecte i objecte de la investigació científica, perden sentit, i on l’apropament al real parteix de la fabulació.

Amb la col·laboració de: UIC

Programa

Moi, un noir (Jean Rouch, 1958)

Moi, un noir

Direcció Jean Rouch

Producció França

Any 1958

Versió VOSC (Versió original amb subtítols en català)

Durada 73'

Format Arxiu Digital

Descripció Uns nois nigerians deixen l'interior del país amb l'objectiu de cercar feina a la Costa d'Ivori. Desarrelats enmig de la civilització moderna, arriben a Treichville, un barri popular de Abidjan. L'heroi que relata la seva història es fa anomenar Edward G. Robinson, en honor a l'actor nord-americà. Així mateix, els seus amics també han adoptat pseudònims per forjar-se simbòlicament una personalitat ideal.