Ciclo

Americana: Zellner Bros.

Demsel
Kumiko

06/03/2019 - 31/03/2019

calendario

I això que han estat fent cinema des que van debutar el 1997 amb Plastic Utopia. Des d’aleshores han rodat junts cinc llargs més i un grapat de curts premiats als festivals més prestigiosos del món. Es reparteixen les tasques de direcció, guió, producció, edició, fotografia i fins i tot actuació, fet pel qual es pot dir que els germans Zellner són dels pocs directors actuals que controlen de dalt a baix els seus treballs.


Cinema d’autor de veritat, perquè, a més, tenen unes constants d’estil molt marcades: humor absurd, referents cinèfils que reinventen, vida quotidiana enrarida, personatges solitaris, l’estat de Texas i la presència estranya de diversos animals com a protagonistes. Els Zellner són l’última joia oculta del cinema independent americà. Aquest cicle complet us servirà per adonar-vos-en.

Amb la col·laboració de

Programa

Damsel
Un home civilitzat arriba al salvatge oest americà amb l’objectiu de casar-se amb una noia.
Kid-Thing
Una nena viu desatesa pel seu pare, un home que ben just hi para esment. Un dia, anant sola pel bosc, sent la veu d’una dona que li demana ajuda des del fons d’un pou.
Frontier
Després del seu debut a Plastic Utopia, els germans Zellner reafirmen la seva condició d’outsiders amb aquesta sàtira política surrealista sobre dos germans que van a la guerra i per a la qual es van inventar un idioma anomenat bulbovià.
Goliath
Un home acabat de divorciar-se i fastiguejat de la seva feina mediocre intenta trobar la part del seu matrimoni que encara li importa: el seu gat perdut.