Ciclo

Flamenc: l'ull partit

Superstition andalouse
Sol y sombra

23/01/2019 - 21/02/2019

calendario

Des que Edison va filmar el 1894 les peteneras de la bailaora Carmencita, el cinema ha esdevingut un lloc privilegiat per entendre les paradoxes d’aquest malentès amb una mirada que, impulsada des de capitals com Nova York i París, ha anat més enllà del cant, el ball o la guitarra” (Pedro G. Romero).

Aquest cicle, dirigit per Pedro G. Romero i endegat per El Dorado Sociedad Flamenca Barcelonesa, anirà acompanyat d'actuacions musicals, i és un recorregut pels camins sinuosos traçats pel flamenc en la seva construcció visual, des del creuament entre el cinema de varietats i el d’avantguarda que el caracteritza a principis del segle XX, fins al gir etnogràfic que va prendre als anys setanta.

La presentació tindrà lloc a la Sala Sandaru (c. Buenaventura Muñoz, 21) el dimecres 16 a les 20h. El cicle es perllongarà fins el març.  

Amb la col·laboració de

 

Programa

Sessió doble: "Rêver réveillé/Superstition andalouse" i "El Dorado"
Sessió doble formada per "Rêver réveillé/Superstition andalouse" i "El Dorado" inclosa dins del cicle "Flamenc: l'ull partit"
Carmen
Una de les millors adaptacions de la popular novel·la de Prosper Mérimée, protagonitzada per la cantant i actriu espanyola Raquel Meller. “Comparat amb la majoria dels seus contemporanis, Feyder evita la fotografia experimental i adopta un estil proper al neorealisme.
Soleil et ombre
Sol i ombra
MUSIDORA, JACQUES LASSEYNE (JAIME DE LASUEN). 1922.
Sessió triple: "L'étoile de mer", "Le retour à la raison" i "La galerie des monstres"
Sessió triple del cicle "Flamenc: l'ull partit" formada pels títols "L'étoile de mer", "Le retour à la raison" i "La galerie des monstres"
Sessió triple: "Grosstadt-Zigeuner", "Gypsy Night" i "The Unknown"
Sessió triple del cicle "Flamenc: l'ull partit" formada per "Grosstadt-Zigeuner", "Gypsy Night" i "The Unknown"
Sessió doble: "La Argentinita" i "Embrujo"
Sessió doble del cicle "Flamenc: l'ull partit" formada per "La Argentinita" i "Embrujo"
Tiefland
Terra baixa
Adaptació de l’òpera d’Eugen d’Albert amb llibret en alemany de Rudolph Lothar que estava basada, al seu torn, en l'obra d'Àngel Guimerà.
Rekopis znaleziony w Saragossie
El manuscrit trobat a Saragossa
L'obra mestra de Has és una adaptació de la novel·la homònima de Jean Potocki i un dels films clau del cinema fantàstic.