Ciclo

Mostra de cinema romanès actual

Fixeur (Adrian Sitaru, 2016)
Inimi cicatrizate / Cicatrices íntimas (Radu Jude, 2016)

20/02/2018 - 08/03/2018

calendario

Des d’aleshores, aquesta cinematografia –pràcticament invisible a les nostres sales– ha sabut mantenir viu l’interès del públic i dels grans festivals d’arreu del món, amb propostes tan fascinants com intel·ligents, signades per un seguit d’autors de trajectòria extraordinària que han fet possible que es parli d’una nova onada de cinema romanès.

Any rere any, l’esmentat Cristi Puiu –de qui aquest mes projectem Sieranevada dins del cicle dedicat als millors films de l’any–, Cristian Mungiu, Corneliu Porumboiu i Cãlin Peter Netzer, juntament amb contínues aparicions fulgurants, com les de Radu Jude i Bogdan Mirica, s’encarreguen que el cinema romanès no perdi pistonada i de mantenir-ne vigent el segell de qualitat.

Aquesta mostra, que projectem per tercer any consecutiu, ens ofereix un retrat actualitzat i força complet d’aquesta cinematografia, petita, però desbordant de talent. 

Amb la col·laboració de

Instituto Cultural Rumano

Programa

Fixeur
Un periodista jove i ambiciós vol obrir-se camí en la premsa internacional. Quan les autoritats franceses repatrien dues prostitutes romaneses menors, l’equip d’una televisió francesa dirigit per un periodista famós el contracta de guia.
Afacerea Est
Negocios del Este
Una comèdia protagonitzada per un cantant tímid d’un cor provincià, símbol de tots els homes bons que són incapaços d’acomplir els seus somnis, que endega un negoci amb un home de recursos però d’intencions tèrboles.
Inimi cicatrizate
Cicatrices íntimas
El director de la magnífica 'Aferim!' adapta lliurement la novel·la homònima que Max Blecher va escriure inspirant-se en la seva pròpia vida. Narra les vivències extremes d’un noi que pateix tuberculosi òssia i que passa tot un calvari internat en un sanatori del mar Negre, on, malgrat tot, descobreix coses noves i viu experiències interessants.
Breaking News
Un conegut reporter de televisió, després de la mort del seu càmera en un accident mentre treballava, s’aplica en la difícil tasca de dedicar-li un vídeo obituari.
Vara s-a sfârsit
El verano ha terminado
A finals dels noranta dos nois d'una ciutat romanesa travessada pel Danubi es coneixen poc abans d'un eclipsi estiuenc. A mesura que van aprofundint en la seva amistat un d'ells li demana a l'altre que faci xantatge al seu pare tot escenificant el seu propi segrest, sense pensar en les conseqüències d'aquest joc.