Ciclo

25a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona

Europa, futuro anterior (diverses autores, 2016-2017)
Shoes (Lois Weber, 1916)

06/06/2017 - 11/06/2017

calendario

Mostra Internacional de Films de Dones de BarcelonaAmb aquesta intenció s’ofereixen dues obres de la pionera Lois Weber, la retrospectiva sobre la documentalista Mercè Conesa i la selecció centrada en la cineasta Mirentxu Loyarte.

Al seu torn, Europa, futuro anterior i Atencions visuals de primer grau reuneixen un conjunt de produccions recents reveladores de noves mirades sobre algunes resistències socials i polítiques del nostre entorn occidental, mentre que Panorama inclou un seguit de films inèdits que paren atenció en experiències femenines distants, però no per això menys intenses.

Organitza:

Drac Màgic

Programa

Plaer visual i cinema narratiu: una relectura - Diàleg entre Laura Mulvey i Giulia Colaizzi
La 25a Mostra s'inaugura amb una conversa entre Laura Mulvey i Giulia Colaizzi, seguida de la projecció del film 'Un'ora sola ti vorrei', que ens presentarà la seva directora, Alina Marazzi.
Sessió doble: 'Quico Sabaté' i 'Guerrilleros, 13 testimonios de la resistencia armada al franquismo'
Com a part de la retrospectiva de la Mostra 'Mercè Conesa: Cinema i Pràctica Política', projectem una doble sessió amb dos films signats amb Bartomeu Vilà a finals de la dècada dels 70.
Sessió triple: 'Irrintzi', 'Euskal Emakumeak' i 'Irrintziaren Oihartzunak'
Enguany, la Mostra Internacional de Films de Dones també dedica una atenció especial a l'obra de Mirentxu Layarte (Pamplona, 1938), la primera directora basca de cinema, una autora compromesa amb el cinema com a eina política i cultural.
Sessió doble: 'Viaje a la explotación' i 'Entre la esperanza y el fraude'
La retrospectiva dedicada a Mercè Conesa segueix amb aquesta doble sessió signada amb altres companys.
Troublers
Busca-raons
Un retrat cru, intrús i valent de la comunitat LGBTIQ a Corea del Sud, on els discursos que fomenten l’odi col·loquen la vida queer als límits de la vida suportable.
Sessió doble: 'Suspense' i 'Shoes'
Un record a una de les pioneres del cinema, Lois Weber (1879 – 1939). Actriu, , guionista, productora i directora, se la sol considerar "una de les més importants i prolífiques directores americanes en l'era del cinema mut".
Hai nan zhi hou
Hooligan Sparrow
Intrèpid i perillós debut de la directora xinesa que segueix l'activista Ye Haiyan (coneguda com a Hooligan Sparrow) en diverses protestes pels drets sexuals de les dones.
Siv sover vilse
La Siv dorm fora
La Siv, una nena de set anys, té una nova amiga, la Cerisa. La Siv no ha dormit mai fora de casa, però la Cerisa la hi convida i ella accepta la invitació.
Atencions visuals de primer grau
Films que són mirades desobedients i indisciplinades, com si fos un primer cop.
Belén
Registres mixtos i metratge d’arxiu seleccionat configuren una oda a Belén Palacios, una humil agricultora de cacau veneçolana coneguda com la reina del quitiplá, un instrument de percussió.
Hemsire
La infermera
Drama que narra el vincle entre el revolucionari Karem i la infermera Leyla quan ell és ingressat pels efectes d’una vaga de fam. La intimitat que es genera a l’habitació de l’hospital i les històries de llibertat i poder que Karem narra canviaran per sempre la vida de la protagonista.
Europa, futuro anterior
Una perspectiva coral sobre els silencis còmplices amb les polítiques de l'Europa antisocial: 'Improvisación II', de Virginia G. del Pino (Espanya, 2017); 'Riots and Rituals', de Salomé Lamas (Portugal, 2017); 'Euritan', d'Irati Gorostidi i Arantza Santesteban (Espanya, 2017) i 'Au revoir', de Daphné Hérétakis (Grècia-França, 2016).
Ama-san
Cazadoras de mar
La plaça de Salvador Seguí s'omple de cinema, com cada any, per a la darrera projecció de la Mostra de Dones a la nostra seu. Enguany, el film escollit és 'Ama-san'.