Ciclo

Cinc anys al Raval

Hugo (Hugo Cabret) (Martin Scorsese, 2011)
Iberia (Carlos Saura, 2005)
ImatgeUne histoire de fou (Robert Guédiguian, 2015)

19/02/2017 - 21/02/2017

calendario

La primera jornada tindrà un perfil familiar, dedicada als espectadors més menuts, aquells pels quals el cinema analògic ja és història i dos pioners com De Chomón i Méliès, prehistòria.

El dimarts 21, en canvi, programem un musical de Carlos Saura que dialoga amb la dansa, la preestrena del darrer film de Robert Guédiguian sobre el genocidi d’Armènia i un clàssic del cinema mut interpretat per Lon Chaney en un merescut homenatge al mestre Joan Pineda, la banda sonora de la nostra reivindicació del cinema dels orígens.
 

Programa

GIFinoscopi – Fem gifs a partir de la col·lecció d’objectes cinematogràfics!
Taller obert al públic familiar, a càrrec de Drac Màgic. Per fer l’activitat és imprescindible portar un dispositiu mòbil i baixar-se l’aplicació gratuïta Gifinator.
El hombre que quiso ser Segundo
Un documental que narra la història i els enigmes sobre la vida i l'obra de Segundo de Chomón, pioner imprescindible del cinema, joia del nostre arxiu i nom de la sala gran de la Filmoteca.
The Phantom of the Opera
El fantasma de l'òpera
RUPERT JULIAN, 1925.
Une histoire de fou
Una historia de locos
París, 1981. Un jove armeni fa explotar el cotxe de l’ambaixador turc i com a conseqüència fereix greument un ciclista que passava pel lloc de l’atemptat.