Ciclo

Premis Gaudí i Premis Goya 2016

La academia de las musas (José Luis Guerin, 2015)

04/11/2016 - 15/12/2016

calendario

Premis Goya i Premis Gaudí

Programa

Les amigues de l'Àgata
Un retrat, fresc i natural, d'un grup de noies de vint anys realitzat a través de la mirada d'una d'elles durant el seu primer any d'estudis universitaris. El film és un treball de final de carrera de quatre estudiants de la Universitat Pompeu Fabra que ha generat un fort impacte en la crítica i en el públic.
Lobos sucios
Un film d'espionatge que transcorre durant la Segona Guerra Mundial.
Sexe, Maraques i Chihuahues
Un documental sobre la vida rocambolesca de Xavier Cugat, l'únic espanyol amb quatre estrelles al Passeig de la Fama de Hollywood Boulevard. Un biopic alegre i ple de música que enllaça dos continents. Una història d'idil·lis, amb mafiosos, cotxes de luxe, pin-ups i decorats de palmeres.
Alcaldessa
Ada Colau, coneguda activista contra els desnonaments, decideix encapçalar una candidatura d'esquerres per conquerir l'alcaldia de Barcelona. Envoltada d'un equip amb experiència nul·la en la política institucional, Ada explica en primera persona les seves pors i les seves contradiccions en aquest viatge vertiginós del carrer a l’alcaldia.
El rei borni
Dues amigues que no es veuen des de fa temps organitzen un sopar amb les parelles respectives.
The Evil That Men Do
El mal que els homes fan
Un sicari i un metge que treballen per a un càrtel del narcotràfic reben un “paquet” inusual: una nena de deu anys, filla del cap d’una banda rival, a qui hauran de custodiar fins que rebin l’ordre de tallar-la a trossos o deixar-la en llibertat.
Todo saldrá bien
Dues germanes es reuneixen davant la mort imminent de la seva mare. Mentre esperen el desenllaç, els records fan aflorar la gelosia, els retrets i les tensions pendents. Un drama de dones rodat principalment a Purchena (Almeria) amb la col·laboració dels veïns com a actors accidentals.
Joana Biarnés, una entre tots
La vida i obra de Joana Biarnés, la primera fotoperiodista espanyola, recuperada gràcies al recent descobriment de les impressionants imatges amb les quals la llavors jove fotògrafa va immortalitzar les terribles riuades del Vallès l’any 1962.
La noche que mi madre mató a mi padre
Una comèdia vodevilesca farcida d'humor negre que, a més de retratar nous models de família, juga amb els límits de la realitat i la ficció.
El destierro
Durant la Guerra Civil Espanyola, dos soldats han de conviure en un búnquer situat en un lloc fred i inhòspit de les muntanyes.
Quatretondeta
Un home vol enterrar la seva esposa, però la filla d’aquesta no li deixa fer-ho perquè pretén repatriar el cos a París.
Oleg y las raras artes
ANDRÉS DUQUE, 2016.
Cerca de tu casa
Aquest film posa música, dansa i poesia al drama dels desnonaments amb la col•laboració de la cantant i compositora Sílvia Pérez Cruz i la coreògrafa Sol Picó.
Juegos de familia
Una dona de 60 anys, desesperada perquè el seu marit no li fa gaire cas, es busca un amant amb l'objectiu de salvar el seu matrimoni. Al seu torn, els fills de la parella també estan passant per moments sentimentals complicats.
Rumbos
Barcelona, una nit d'estiu. Diverses històries d'amor s'entrecreuen mitjançant sis vehicles (dos cotxes, un taxi, un tràiler, una ambulància i un autobús) per conformar una comèdia dramàtica que té lloc en temps real i que està poblada d’un grapat de personatges sentimentalment desorientats.