Ciclo

Vicis de Filmoteca

Vicis de Filmoteca

02/10/2014 - 31/01/2018

calendario

Des de fa quatre anys, la Filmoteca és una de les seus des d’on s’emet el programa. Per fer-ho possible, Javier Tolentino i el seu equip es traslladen a la Sala Chomón per emetre, en directe i amb convidats, Vicis de Filmoteca, que sempre inclou la projecció d’un film. 

Amb la col·laboració de

Programa

Una rosa para Soler, amb presentació a càrrec d’Arantxa Aguirre i Javier Tolentino
Arantxa Aguirre és la primera convidada de Javier Tolentino a "Vicis de Filmoteca", que tractarà sobre el seu film 'Una rosa para Soler'.
Presentació del llibre 'El cine que me importa', de Javier Tolentino
Javier Tolentino, director i presentador de l'espai radiofònic 'El séptimo vicio', presenta a la Llibreria de la Filmoteca el seu llibre 'El cine que me importa' (Larousse).
El honor de las injurias
Documental que s’endinsa en l’horror de la guerra i el fanatisme a través de la figura del pistoler anarquista Felipe Sandoval, àlies “Doctor Muñiz” (1886-1939).
João Bénard da Costa: Outros amarão as coisas que eu amei: Vicis de Filmoteca amb l'actuació musical en directe de Marina Rossell i de Yolanda Bretó
João Bénard da Costa: otros amarán las cosas que yo amé
Com tots els primers dijous de mes, emetem en directe des de la sala Chomón el programa radiofònic 'El séptimo vicio', presentat i dirigit per Javier Tolentino per a Radio 3 / RNE i amb música en directe a càrrec de Yolanda Bretó i Marina Rosell.
Projecció de 'De nieuwe ijstijd', entrevista a Rosa Gil i Isaki Lacuesta i actuació en directe d'Iván y Los Telefunken i Enric Casasses
El programa 'El séptimo vicio', que Javier Tolentino presenta cada primer dijous de mes des de la sala Chomón, compta en aquesta ocasió amb la intervenció en directe del grup musical 'Iván y Los Telefunken i del poeta Enric Casasses, a més d'entrevistes a Rosa gil, del restaurant Casa Leopoldo i al cineasta Isaki Lacuesta.
Yorgos
L'illa de Pasqua és un lloc mític de costums tradicionals arrelats durant segles a causa del seu aïllament geogràfic. Però, malgrat tot, ha estat sacsejada irremeiablement per l'onada de la modernitat.
Papusza
La vida de Bronislawa Wajs “Papusza”, la primera poeta gitana a rebre el reconeixement de veure la seva obra publicada a Polònia.
Dast-neveshtehaa nemisoosand
Manuscripts Don't Burn
Una mirada desafiant i valenta a la brutalitat empleada per l'aparell de seguretat del govern iranià.
Rovira Beleta, més enllà de 'Los Tarantos'
El primer programa 'Vicis de Filmoteca' d'aquesta temporada 2015-2016 estarà dedicat a Francesc Rovira Beleta, en coincidir la data de la seva emissió amb la inauguració de l'exposició que li dedica la Filmoteca.
Vicis de Filmoteca: gener 2016
El programa 'El séptimo vicio' de gener, dirigit per Javier Tolentino, inclou tres pel·lícules, una entrevista a Paco Poch i als responsables del festival La Cabina, Sara Mansanet i Carlos Madrid, i l'actuació en directe, des de la sala Chomón, de la banda "El gallo que no cesa".
'Hitchcock/Truffaut', el film de 'Vicis de Filmoteca' del febrer
El programa 'El séptimo vicio', dirigit per Javier Tolentino per a Radio 3, es pot seguir en directe i de manera gratuïta el primer dijous de cada mes des de la Sala Chomón.
'Equí y n’otru tiempo': Javier Tolentino entrevista el seu autor, Ramón Lluís Bande
'El séptimo vicio', el programa radiofònic de Javier Tolentino que cada primer dijous de mes s'emet des de la sala Chomón, inclou aquest mes una entrevista a Ramón Lluís Bande, de qui es projectarà el documental històric 'Equí y n'otru tiempo'.
'Elio Petri... appunti su un autore', dins el programa 'Vicis de Filmoteca'
El programa d'abril d'El séptimo vicio, conduït per Javier Tolentino, que com cada primer dijous de mes s'emet en directe des de la sala Chomón, inclou entrevistes a Paola Pegoraro Petri i la projecció del film 'Elio Petri... appunti su un autore'. També hi haurà música en directe.
Sessió doble: 'El fotògraf dels cineastes' i 'La silla de Fernando'
En el marc de la inauguració de l'exposició 'Cineastes al seu lloc. Retrats d'Óscar Fernández Orengo', durant aquesta sessió projectarem dues pel·lícules sobre l'exposició i sobre l'ofici dels professinals del cinema.
Stalker
L'Stalker és l'home que sap entrar a "La Zona" i sortir-ne sense patir mal. De fet, la pel·lícula tracta d'un viatge al món interior de l'Stalker, que d'alguna manera intenta respondre a les preguntes fonamentals donant la seva versió als forasters.
Vicis de Filmoteca amb Maria de Medeiros
Abans de la projecció d''Airbag', emissió en directe del programa de Javier Tolentino 'El séptimo vicio', amb Maria de Medeiros com a gran convidada.
Vicis de Filmoteca: 'Gelatina dura. La cara oculta de la Transició'
El programa radiofònic de Javier Tolentino des de la sala Laya, abans de la projecció, a la sala Chomón, del film 'El futuro' (Luis López Carrasco, 2013).
Vicis de Filmoteca: Cinema Europeu
Javier Tolentino dirigeix, des de la Sala Chomón, la nova temporada a la Filmoteca del seu programa de ràdio 'El séptimo vicio', en aquesta ocasió dedicat al cinema europeu. Un cop conclòs el programa, es projectarà, gratuïtament, el film gunayador del Premi Lux del parlament Europeu d'enguany, 'Sameblod' / 'Sang sami' (Amanda Kernell, 2016).
Vicis de Filmoteca: Patricio Guzmán
Javier Tolentino dirigeix, des de la Sala Chomón, la primera emissió del 2018 del seu programa de ràdio 'El séptimo vicio', en aquesta ocasió dedicat a Patricio Guzmán i el cinema llatinoamericà. El programa comptarà amb la participació del mateix Patricio Guzmán i de Marta Nin, sotsdirectora de Casa Amèrica Catalunya.
Penélope
Penèlope fa de l’acte de l’espera un sentit universal prenent com a punt de partida el mite grec de l’Odissea.