Ciclo

La Transició vista per l’altre cinema

Cartell

17/12/2013 - 19/12/2013

calendario

La primera sessió de les tres programades recull imatges de l’assemblea d’intel·lectuals a Montserrat del 1970 i les manifestacions a Barcelona del gener i el febrer del 1976, presentades per alguns dels cineastes que les van filmar. La segona està dedicada a Llorenç Soler, amb una selecció de la seva prolífica i combativa producció independent. El llargmetratge Hic Digitur Dei clou el cicle amb la presència d’Antoni Martí, el seu realitzador, i d’alguns dels seus avui il·lustres col·laboradors.

Programa

Programa 1: Manifestacions cíviques, amb presentació a càrrec de Manel Esteban, Pere Portabella, Josep Torrell, Pere Joan Ventura i Jordi Palou Loverdós.
Manel Esteban, Pere Portabella, Josep Torrell, Pere Joan Ventura i Jordi Palou Loverdós ens presenten un breu compendi de films militants que plasmen algunes de les protestes ciutadanes contra el règim franquista.
Programa 2: La mirada de Llorenç Soler, amb presentació a càrrec de Llorenç Soler i Josep M. Català.
Tot i néixer a València, a Llorenç Soler se’l considera el gran cronista-documentalista de l’etapa final del franquisme i de l’època de la Transició a Catalunya.
Hic Digitur Dei, amb presentació a càrrec d’Antoni Martí i Rosa Novell.
El cineasta Antoni Martí i l'actriu Rosa Novell ens presenten aquest film amateur sobre el primer Grec.