Ciclo

Carles Prats, documentalista

Carles Prats, documentalista
Carles Prats, documentalista

01/09/2013 - 07/09/2013

calendario

Entre els títols previstos en el cicle, n’hi ha dos sobre cineastes: el prolífic Jess Franco –a qui també tributem un homenatge específic– i Sergio Leone, pare de l’spaghetti western; dos més sobre roquers: Loquillo –premiat al festival In-Edit de documentals musicals– i Joe Strummer –líder del conjunt britànic The Clash– a través de la seva vinculació amb Andalusia; i un sobre l’editorial Bruguera, la gran factoria del còmic arrelada a Barcelona. Comptarem amb la presència de Carles Prats i de nombrosos convidats en totes de les sessions perquè enriqueixi la seva galeria de personatges singulars.  

Programa

Llámale Jess, amb presentació a càrrec de Carles Prats, Pere Ballesteros i Manel Mayol el dimarts 3
Carles Prats ens presenta el seu film sobre Jesús Franco, que dóna el tret de sortida al cicle en què projectarem cinc dels seus documentals. L'acompanyen en la presentació el director de fotografia Pere Ballesteros, el realitzador Manel Mayol, que treballava amb Prats aleshores, i Salvador Rey del grup The Pinker Tones autors de la música del documental.
Sergio Leone: Cinema, Cinema, amb presentació a càrrec de Pere Ballesteros, Manel Mayol i Mariona Tella.
'Sergio Leone, Cinema, cinema' és un retrat del cineasta romà a través de diverses entrevistes i testimonis que Carles Prats va rodar el 2001. Ens presenten el film Manel Mayol, realitzador amb el qual Prats treballava aleshores, Pere Ballesteros, director de fotografia i Mariona Tella, la productora.
Loquillo leyenda urbana redux, amb presentació a càrrec de Cristian Pascual i Jaime Stinus
El 2008, Carles Prats va estrenar un film sobre Loquillo (José maría Sanz) que va guanyar el premi al millor documental nacional al festival In-Edit Beefeater. En aquesta sessió, ens el presenten Cristian Pascual, director del festivalbarceloní de documentals musicals, i Jaime Stinus, productor, compositor i músic.
Quiero tener una ferretería en Andalucía, amb presentació a càrrec de Pau Bacardit, Maria Prats i el grup The Rodilos.
Poca gent sap que Jose Strummer, cantant i guitarrista de The Clash, va passar uns anys al Sud d'Espanya buscant el sol, la llibertat i la tranquil·litat d'esperit que no trobava a la seva Anglaterra natal. Aquest document recull aquells anys. Ens el presenten Pau Bacardit, editor dels darrers set documentals de Prats i, en aquest film, també ajudant de direcció, Maria Prats, autora dels motion graphics i el grup The Rodilos, autors de la música original. .
Històries de Bruguera, amb presentació a càrrec de Joan Bruguera, Carles Santamaria, Joaquín Urbina i Jaime Stinus.
Joan Bruguera, en representació de la família Bruguera, Carles Santamaria, director de FICOMIC i comissari de l'exposició 'Factoria d'humor Bruguera' al CCCB, Joaquín Urbina, de No-Domain, creador de la seqüència de crèdits del film, i Jaime Stinus, autor de la música original, ens presenten "Històries de Bruguera", el darrer documental inclòs en el cicle que dediquem a Carles Prats.