Ciclo

Imatges per recordar en Terenci

Imatges per recordar en Terenci

02/04/2013 - 20/04/2013

calendario

Els termes kitsch o camp semblaven inventats perquè ell pogués construir ponts entre l’anomenada alta cultura i la cultura popular.

En Terenci també va ser dels primers a servir-se de les seves preferències sexuals per llegir les pel·lícules de manera nova i dir en veu alta que el que hi havia entre Messala i Ben-Hur no era mera rivalitat. El recordem projectant diversos films que li agradaven o que corresponen al seu món, convocant Hèrcules, els faraons o Blancaneus i els set nans.

Programa

El último cuplé
“Una evocació de l’època del cuplet centrada en una artista que, en realitat, era una síntesi de totes. Sense demèrit d’altres cantants excel·lents, la veu pastosa i sensual de la Montiel fou el que va impactar en el públic i va permetre la resurrecció de cançons completament oblidades."
The Gene Krupa Story
La història de Gene Krupa
'The Gene Krupa Story' explica l’escalada a la fama musical de l’home que va canviar la manera d’entendre la percussió en el jazz, la seva caiguda al pou de la drogoaddicció i la dolorosa lluita per la redempció a què es va sotmetre.
Faraon
Faraón
A mitjan anys seixanta, el cinema polonès va crear grans superproduccions concebudes per conquerir el mercat internacional. Són films basats en obres de la literatura polonesa de gran prestigi (Boleslaw Prus és l’autor de "Faraon").
Sebastiane
La primera pel·lícula de Jarman va conrear polèmica: parlada en llatí, feia una barreja agosarada del cristianisme i l’homosexualitat, marcant un dels punts més referencials del cinema gai, un cinema del qual Jarman és un cineasta cabdal.
The Adventures of Hajji Baba
Les aventures de Hajji Baba
“Un dels cinquanta millors films de la història del cinema i, en tot cas, l’obra mestra dels films d’ambientació oriental. Per a mi, 'The Adventures of Hajji Baba' significa el redescobriment d’un dels talents més lliures, refinats i fascinants de Hollywood" (Terenci Moix)
La semana del asesino
Un carnisser mata un taxista accidentalment. La seva xicota, espantada, decideix avisar la policia…
The Egyptian
L'egipci
D’aquest film, estrenat com Sinuhé el egipcio, pensat per a Marlon Brando i rodat en Cinemascope, Terenci va escriure: “Una gloriosa reconstrucció de la Tebes d’Amenhotep IV en què pretenia ser el títol més colossal de la Fox".
Shanghai Express
El expreso de Shangai
Durant els anys previs a la guerra civil xinesa, una aventurera retroba un antic amor, un oficial mèdic de l’exèrcit britànic, al tren que dóna títol al film.
Snow White and the Seven Dwarfs
Blancanieves y los siete enanitos
El clàssic conte de fades dels germans Grimm va proporcionar el punt de partida perquè Walt Disney realitzés el primer llargmetratge de dibuixos animats de la història del cinema.