Ciclo

Polònia avui

Polònia avui: Róza

08/01/2013 - 29/01/2013

calendario

Ara en rebem les més recents, amb films rodats entre 2010 i 2011. La majoria comparteixen la voluntat de parlar de l’aquí i de l’ara, de joves sense futur que busquen l’èpica en la lluita futbolística –Skrzydlate swinie–, o de dones desorientades però que volen escapar al destí tradicional de mare –Ki–, o d’homes que descobreixen la buidor del seu present quan topen amb el passat que han volgut oblidar –Erratum. A vegades el passat comunista no acaba d’esvaïr-se –Rózyczka–; altres cops s'ha esmunyitamb massa força i acompanyat d’amnèsia –Galerianki.

Una oferta variada procedent d’un país viu i canviant.

 

Amb la col·laboració de

   

Programa

Rózyczka, amb presentació a càrrec de Cezary Kruk
Rosita
Una pel·lícula inspirada en fets reals succeïts a Polònia a mitjan anys 60. És una exposició melodramàtica de com els agents governamentals s’infiltraven en els grups d’escriptors i artistes i n’informaven les autoritats.
Magiczne drzewo
El árbol mágico
Una tempesta tomba un vell roure. La gent, ignorant del seu poder, el talla i en fa centenars d'objectes: mobles, instruments i eines per a la llar.
Galerianki
La chica del centro comercial
L’Alicia és una noia de 14 anys que comença a anar a classe a un nou institut i se sent molt sola.
Róza
Rosa
L’estiu de 1945, tot just acabada la Segona Guerra Mundial, en Tadeusz –un soldat polonès que s’ha quedat sense res– arriba a Masúria, un territori alemany cedit a Polònia.
Sala samobójców
La sala de los suicidas
En Dominik és un noi qualsevol. Té molts amics i una xicota guapa, i els seus pares són rics i li donen diners per satisfer els seus capricis i divertir-se.
Kolysanka
Canción de cuna
Els habitants i visitants d’un poble pintoresc de Masúria desapareixen un rere l’altre en circumstàncies misterioses.
Ki
La Ki és la mare d’en Pio, un nen de dos anys. Enèrgica i ambiciosa, no accepta les limitacions que li ofereix el paper tradicional de mare soltera.
Matka Teresa od kótow
Madre Teresa de los gatos
Aquest film es basa en un fet real que va causar força esglai i confusió en la societat polonesa.
Erratum
“Erratum és una pel•lícula nascuda d'una forma. Primer hi va haver imatges impressionistes, borroses, poc definides. Després va sorgir una història d’aquestes imatges: la d’un home caminant per un poble del qual no se’n pot anar.
Skrzydiate świnie
Cerdos voladores
En una petita ciutat al voltant de Poznań hi juga un equip local de futbol, el Czarni, que té un grup de seguidors fanàtics. Entre aquests hi ha l’Oskar i el seu germà, comerciants d’articles religiosos.