Chomón a les col·leccions del Museo Nazionale del Cinema de Torino

Wednesday 20 October · 20:15

Presentació a càrrec de Gabrielle Perrone. Música a piano en directe composta i interpretada per Anahit Simonian

Sala Laya

calendario

LABORATORI CHOMÓN

El dimarts 19 i el dimecres 20 d’octubre es portarà a terme una de les activitats centrals de l’any Chomón, una trobada internacional que reunirà especialistes en la seva figura i en les seves tècniques. Entès com un diàleg entre historiadors, tècnics i creadors, es parlarà de qui va ser Chomón i ens plantejarem què estaria fent avui, i quines són les tècniques actuals més innovadores en els camps en què el cineasta va destacar: el color, els efectes especials i la stop-motion. Anirà acompanyat de quatre sessions específiques.

En la seva etapa italiana a l’Itala Films de Torí entre el 1912 i el 1923, Chomón, a més de participar en la superproducció Cabiria, va ser el responsable de la direcció, els trucatges i els treballs de laboratori en desenes de films.

El Museo Nazionale del Cinema de Torí (MNCT) conserva un ric i extens fons de documents, cartes, fotografies i, especialment, films fonamentals per a l’estudi del cineasta.

Gabrielle Perrone, del Museo Nazionale del Cinema di Torino, presentarà una selecció de films de l’etapa torinesa de Chomón conservats i restaurats al MNCT

Música a piano en directe composta i interpretada per Anahit Simonian

logo