Preestrenem 'Une nouvelle amie', la darrera pel·lícula del cineasta francès François Ozon ('Regarde la mer', 'Amantes criminales', 'Swimming Pool', 'Mi refugio', entre d'altres).
El periodista i professor de cinema Luis Aller ens presenta el seu darrer film. Un big-bang cinematogràfic fruit d'un minuciós treball de concepció i un muntatge que consta de gairebé set mil plans rodats al llarg de vint anys. Una tasca titànica.
Carlos Cañeque, cineasta i politòleg, ens presenta el seu tercer llargmetratge després de 'Queridísimos intelectuales (del placer y del dolor)', un film dels 2011 que també vam veure a la Filmoteca, i 'La cámara lúcida', del 2013. Aquest cop, Cañeque signa una ficció de 'cinema dins el cinema'.
Lala Gomà és una de les dues autores d'aquest documental, que enregistra la lluita incansable d'una esclava per recuperar la seva llibertat. Ella mateixa ens el presenta en una estrena a la Filmoteca.
El cineasta barceloní Jordi Cadena s’ha reivindicat els darrers anys gràcies a les produccions 'Elisa K.' i 'La por', premiades en festivals com el de Sant Sebastià o el de cinema espanyol de Nantes. Ara ens presenta el seu darrer treball, una pel·lícula entre l’experiment i la poesia que adapta la novel·la 'El silenci', de Mª Àngels Cabré. El film ha estat guardonat amb el premi especial del jurat en el II festival Internacional de Cinema de Begur.
Després de reivindicar algunes obres del període més desconegut del cinema francès en el cicle que li vam dedicar al juny del 2016, Bertrand Tavernier ens torna a redescobrir la història del cinema gal amb la preestrena d’aquest documental que també és una autobiografia.
Dotze anys després del seu darrer film, Víctor Gaviria ens torna a sorprendre amb 'La mujer del animal', una història basada en fets reals i interpretada per actors no professionals. La pel·lícula més polèmica i fosca del director de 'La vendedora de rosas' és un plat fort només apte per a estómacs resistents.
Amb el seu darrer film, el cineasta bolivià i referent del cinema polític llatinoamericà, Jorge Sanjinés, fa una nova contribució al seu discurs antiimperialista mitjançant la figura de Juana Azurduy, una heroïna de la independència americana.
Després d''El silenci del Jonc' (2013) i 'Caure del niu' (2015), estrenem el darrer documental de l’atriu, poeta, directora i productora teatral Susanna Barranco, un retrat de la situació de la prostitució a la nostra ciutat.
1938. M. Serra, vicesecretari del PSUC, és citat a una reunió secreta. Hi ha ordres de Moscou: la guerra està perduda, cal destruir tot allò que pugui ser útil a l’enemic, han de cremar part de Barcelona. M. Serra s’ofereix voluntari, però ningú no sap que està desobeint les ordres d’Stalin: el que realment prepara és un boicot per evitar-ho.
Estrenem un documental sobre la violència institucional a l’Estat espanyol amb la participació del seu director i una taula rodona amb especialistes en el tema.
El cineasta Robert Guédiguian i l'actriu Ariane Ascaride tornen a la Filmoteca per presentar a Barcelona el seu darrer film conjunt, 'La villa', que va formar part de la selecció oficial del darrer festival de Venècia i en què el director torna a treballar amb els seus intèrprets habituals.
Entre el 1939 i el 1940, el sud-est dels Pirineus va ser testimoni d’un autèntic èxode. Els refugiats de la Guerra Civil Espanyola van creuar la frontera per arribar a França i van ser concentrats en camps de detenció.
L'estrena de 'Visages villages', el darrer film d'Agnès Varda -en col·laboració amb el fotògraf i artista visual francès JR- compta amb una presentació a càrrec de Julie Fabry, directora de fotografia del film i col·laboradora habitual de Varda en molts projectes anteriors.
La cineasta Hermon Hailay i el productor Max Conil presenten Price of Love, el film etíop amb més ressò i premis internacionals, en el marc del festival Wallay! Barcelona African Film Festival.
El cineasta Manuel Iborra ens presenta el seu darrer llargmetratge, un documental inspirat en el 15M i en els canvis posteriors a la política local a Cadis.
Icíar Bollaín ens presenta un original biopic sobre el ballarí Carlos Acosta, guardonat en el darrer festival de Sant Sebastià per al guió de Paul Laverty. La sessió compta amb la presència de la mateixa directora i de la coreògrafa del film, Maria Rovira.
La primera entrega d'una trilogia que explica la crisi actual portuguesa inspirant-se en l'estructura i la imaginació de 'Les mil i una nits' i els contes narrats per Sheherazade.
Estrenem una nova versió de Josep Guinovart, l’art en llibertat. Un documental produït per TV3 que contribueix a mantenir viu el llegat artístic i la memòria d’un pintor compromès amb la independència creativa.
Després de Stella cadente, el productor i cineasta Lluís Miñarro presenta el seu segon llargmetratge de ficció com a director, en el marc del Festival D’A.
El doctor Pere Solés mostra el dia a dia d’un grup de pacients d’anorèxia nerviosa en aquest film rodat a les instal·lacions Clínica Bofill Girona Centre.