Com representar el que mai no ha tingut accés a la imatge? Com imaginar el que mai no ha tingut accés a la representació?
A través d’un recorregut per diversos films que recullen vivències LGTBIAQ+ a l’Estat espanyol durant el segle XX, pensarem com la pràctica artística permet l’assaig de la llibertat fins i tot en contextos de violència i censura extremes.
Així doncs, aquesta sessió posarà el focus en la construcció de la mirada, la memòria i el desig. Deixant-nos guiar per artistes com Ocaña, Mari Chordà o Derkas, veurem com pràctiques com la performance o la pintura han estat clau per generar imaginaris dignes i desitjables al marge de les limitacions de la norma que permeten, en primer lloc, somiar una vida més plaent per a totes les persones i, en segon lloc, fer-la possible.
Activitat adreçada a:
3r, 4t ESO, Batxillerat i CF
Nombre màxim de participants/sessió: 150 alumnes
Arxiu viu
Sessions pensades per donar a conèixer l’arxiu fílmic de la Filmoteca amb una mirada al present i al futur. Comptarem amb la participació de convidats i especialistes que faran que el patrimoni fílmic i les imatges del passat prenguin noves vides i significats.