Premsa

Choreoscope 2024

Once Again (For the Very First Time)

02/10/2024

La Filmoteca acull les tres primeres sessions del Festival de Cinema de Dansa de Barcelona. S’inaugura dimecres 16 d’octubre a la Sala Chomón amb el film de Boaz Yakin ‘Once Again (For the Very First Time)’, Premi Aportació Excepcional al Cinema de Dansa Choreoscope 2024, en presència del seu protagonista, Jeroboam Bozeman.

El Festival de Cinema de Dansa de Barcelona torna en la seva dotzena edició per explotar la dansa com a pont entre la memòria i el futur. A través de la lent del moviment, el festival convida a reflexionar sobre el passat que ens ha modelat i l’horitzó que s’estén davant nostre, recordant-nos que la dansa és un antídot contra la incertesa.

Enguany la selecció fílmica gira entorn del desequilibri com a motor de moviment: en un món de transformació continuada i inestable amb els seus vessants múltiples, el desequilibri ens aboca necessàriament cap al moviment.

Once Again (For the Very First Time)
Once Again (For the Very First Time)

La sessió inaugural està dedicada al Premi Aportació Excepcional al Cinema de Dansa Choreoscope 2024 a Boaz Yakin per Once Again (For the Very First Time), i amb presentació del seu protagonista, Jeroboam Bozeman. El Film barreja surrealisme, drama, rap, dansa i música.

Obsessed With Light
Obsessed With Light

Dijous 17 d’octubre hi haurà dues sessions més. El documental Obsessed With Light, centrat en Loïe Fuller (1862-1928), una artista escènica d'una originalitat desbordant i pionera de la dansa moderna, que serà presentat per la seva codirectora, Sabine Krayenbühl. I finalment, un Focus Iran, amb el curt Until i el Premi Retrat d’una Generació Choreoscope 2024, Migrants, de Masoud Ahmadi. La pel·lícula es fixa en quinze històries de persones migrants que, sense rumb clar, avancen alhora que imaginen, somien i anhelen una vida millor.

Migrants
Migrants

La programació continua fins al diumenge 20 d’octubre en altres seus com el Cinema Maldà, l’Institut del Teatre, Candy Darling i La Xarxa TV, i encara més enllà a Filmin a partir de dilluns 21 d’octubre, amb una sèrie i llargmetratges exclusius.

Entre d’altres sessions, n’hi haurà una de dedicada al Screendance Award Choreoscope 2024 concedit a Douglas Rosenberg, pioner del cinema de dansa que impartirà una masterclass amb una retrospectiva selecta de la seva obra, i també curtmetratges realitzats amb Intel·ligència Artificial a la sessió Dansa Quàntica, un programa de curts explícits que explora la intersecció entre pornografia i coreografia, i la selecció oficial de curts.

 

Amb la col·laboració de:

Logo Choreoscope