Navajeros | AULA B

Eloy de la Iglesia · 1980 · 95'

Navajeros

Datasheet

Direction Eloy de la Iglesia
Interpretation José Luis Manzano, José Sacristán, Verónica Castro, Isela Vega, María Martín.
Production Mèxic-Espanya
Year 1980
Version VE (Versió original en castellà)
Duration 95'

Un retrat de la part més fosca de l’Espanya de la Transició que mostra la violència de carrer com a única resposta possible a la injustícia social i que confirma  Eloy de la Iglesia com un lúcid i heterodox cronista del seu temps. Va significar el debut de José Luis Manzano, un noi provinent d’un ambient marginal, que acabaria sent la gran estrella d’aquest fenomen cultural.

L’Aula B és un projecte educatiu en què els i les estudiants, acompanyats per l’equip de la Filmoteca i el professorat de les universitats i els centres col·laboradors, reflexionen sobre la història del cinema i el fet de programar.

En aquesta segona edició, l’alumnat de Comunicació Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) ha treballat durant tot el curs per programar dues sessions en diàleg amb les pel·lícules que formen part de l‘Aula de Cinema 2022-2023. Les pel·lícules escollides han estat Navajeros d’Eloy de la Iglesia i The Rocky Horror Picture Show de Jim Sharman que es projectarà el juny.

*AULA B és un projecte creat en col·laboració amb la UPF i que resta obert a totes les universitats i escoles de cinema de cara als cursos vinents.

With the collaboration

Programmes that have programed this Film

Sessions
Wednesday 31 May 2023 · 17:00  Presentació i col·loqui a càrrec de l’alumnat de Comunicació Audiovisual de la UPF i Pol Giancana Sunday 4 June 2023 · 20:00