Premsa

L’avantsala del DocsBarcelona 2022: el més nou de Sergei Loznitsa i homenatge a Llorenç Soler

El largo viaje hacia la ira

09/05/2022

Enguany el festival de documentals celebra, del 18 al 29 de maig, la seva 25a edició, però abans la Filmoteca acull dues sessions especials: estrena de ‘Mr. Landsbergis’, de l’ucraïnès Serguei Loznitsa, sobre la declaració d’independència de Lituània de la Unió Soviètica, diumenge 15 de maig, i homenatge a Llorenç Soler, primer Premi Docs d’Honor, amb una sessió doble amb la seva presència, dimarts 17 de maig.

El Festival Internacional de Cinema Documental de Barcelona arriba enguany a la seva 25a edició, que se celebrarà del 18 al 29 de maig. Abans però, la Filmoteca de Catalunya acollirà dues sessions especials que en seran l’aperitiu.

Diumenge 15 de maig, tindrà lloc l’estrena del darrer treball del cineasta ucraïnès Serguei Loznitsa, Mr. Landsbergis, un documental sobre la declaració d’independència de Lituània de la Unió Soviètica, dedicat a qui va ser el primer president del país, Vytautas Landsbergis.

Mr. Landsbergis
Mr. Landsbergis 

I enguany el festival reconeix la trajectòria del cineasta valencià Llorenç Soler, capdavanter del cinema documental independent, amb l’entrega del primer Premi Docs d’Honor. Dimarts 17 de maig, la Filmoteca presenta una sessió d’homenatge amb la projecció de dos dels seus films més representatius: El largo viaje hacia la ira (1969) i La família de la Kènia (2005). La sessió comptarà amb la presència de Llorenç Soler i el divulgador cinematogràfic Martí Rom.

Web Llorenç Soler
S’acaba de posar en funcionament una pàgina web dedicada a Llorenç Soler, realitzada pel seu fill Dani Soler amb la col·laboració de la Filmoteca de Catalunya i la Universitat de València, amb filmografia i bibliografia completes del cineasta i enllaços a una bona mostra dels seus films: https://lorenzosoler.com/

 

Docs Barcelona