Para lá dos meus passos + Deus nos acudi | AFRICA MOMENT 2021

Programme: Sessions especials.

Datasheet

Version VOSC (Versió original amb subtítols en català)

Para lá dos meus passos

Kamy Lara, Paula Agostinho. Angola, 2019. 72'

Durant la creació de la peça (Des)Construction de la coreògrafa Mónica Anapaz per a la Companyia de Dansa Contemporània d’Angola, cinc ballarins exploren els conceptes de tradició, cultura, memòria, identitat, qüestionant la transformació i desconstrucció d’aquests temes en les seves pròpies vides.

La majoria d'ells, provinents d'altres províncies del país, porten records i tradicions a mesura que es traslladen a la concorreguda, irregular i frenètica realitat de la capital.

A favor de la integració, hi ha la necessitat d'abdicar parcialment qui som i la necessitat de crear una nova identitat, reflexionant sobre allò que és original en nosaltres al llarg dels diferents camins de la vida que tracem.

Deus nos acudi

Pak Ndjamena, Bakha Yafole, Moçambic, 2020. 25'

Projecte filmogràfic que busca qüestionar i dialogar sobre les societats de consum i el lloc del cos avui, revelat des del seu univers cultural. Però també de com això s'ha perpetuat i aplicat al llarg de la història, en el manteniment del domini per part dels poder; en què la religiositat secularitzada, creences, deïtats, rituals, mites, etc., estan interconnectats en la vida quotidiana i com es fragmenten i poden utilitzar-se com una de les estratègies de control afectant directament als cossos i a la societat en el seu conjunt, a través de regles i estàndards.

Programmes that have programed this Film

Sessions
Thursday 9 December 2021 · 20:00  Presentació a càrrec d'Antonio Tavares (coreògraf i cineasta)