Premsa

Pre-estrena de ‘Wolfwalkers’, una de les finalistes del Premi del Públic Jove Europeu

Wolfwalkers

02/06/2021

Dues de les joves participants en el jurat català presentaran la pel·lícula i parlaran de l’experiència de decidir la guanyadora del guardó europeu aquest dissabte 12 de juny a les 16.30 h. L’actor Pablo Capuz, un dels protagonistes de la sèrie ‘Merlí. Sapere Aude’, també participarà en la sessió compartint les seves experiències en la interpretació amb els assistents.

Un any més, la Filmoteca de Catalunya va participar el diumenge 25 d’abril passat en la celebració del Premi del Públic Jove Europeu, organitzat per l’Acadèmia del Cinema Europeu (EFA), en una edició que es va fer en línia per les restriccions causades per la pandèmia. Ja llavors la Filmoteca es va comprometre amb els joves membres del jurat català a fer una sessió presencial amb una de les pel·lícules finalistes, per gaudir de la projecció en pantalla gran i en comunitat a la Sala Chomón. La sessió serà dissabte 12 de juny a les 16.30 h, i el film triat és Wolfwalkers, encara inèdit a la cartellera catalana.

Prop d’una vintena de joves catalans d’entre 12 i 14 anys, amants del cinema, es van unir a centenars de nois i noies de 38 països d’Europa en el jurat europeu més gran per triar la millor pel·lícula juvenil europea de l’any. Tot i que la guanyadora del premi va ser la noruega The crossing, una de les més ben valorades pel jurat català va ser la irlandesa Wolfwalkers, una de les produccions d’animació més destacades de l’any, nominada a l’Oscar i al Globus d’or. La tercera finalista va ser la italiana Pinocchio.

Després de veure les tres pel·lícules nominades per streaming, els nois i noies van participar en un interessant debat, dinamitzat per Drac Màgic, en què van discutir els aspectes més destacats de cada film, abans d’emetre el seu vot. La Serina Bonada i la Noa Torres van ser dues de les membres del jurat català, i seran elles mateixes les que presentaran la sessió, per compartir l’experiència de formar part del jurat del Premi del Públic Jove Europeu i els aspectes que van valorar de la pel·lícula que es projectarà, Wolfwalkers.

Pablo Capuz
Pablo Capuz

 

Pablo Capuz, convidat especial
La jornada del Premi del Públic Jove va comptar amb la participació de dos dels joves protagonistes de la sèrie de Movistar+ Merlí. Sapere aude, Claudia Vega i Pablo Capuz. L’actor, que interpreta el paper de Rai a l’spinoff de Merlí, també ens acompanyarà en la sessió d’aquest dissabte per compartir les seves experiències en el món del cinema i la televisió, gràcies a la col·laboració de l’Acadèmia del Cinema Català, membre de la Xarxa d’Acadèmies de Cinema Europeu. La sessió també compta amb el suport de l’oficina a Barcelona del Parlament Europeu.

 

Amb la col·laboració de:

YAAEFA  Academia cine catala