Programme

Malgorzata Szumowska: D’A

The Other Lamb

05/05/2021 - 14/05/2021

calendario

“El cinema de Malgorzata Szumowska es defineix, tant per temàtiques com per formes, en les tensions d’uns oposats que, al capdavall, són forces complementàries. En els seus films, la família és refugi i llosa alhora; igualment, allò racional s’entén a través de les pulsions irracionals que bateguen en el subconscient.

Els protagonistes dels seus films són éssers aïllats en la seva singularitat. L’individu és marcat a foc per la comunitat i, al mateix temps, el seu punt de vista i la seva experiència vital ens serveixen de talaia per posar ordre al caos que l’envolta.
 
El real i el somniat, el drama i la comèdia, la lletjor i l’arravatament esteticista, el subjecte i el col·lectiu… El punt negre i el cercle que l’envolta. Malgorzata Szumowska veu ambdues figures i entén que comparteixen espai per obra i gràcia d’un pacte social capritxós, l’aparent crueltat de la qual es deu, potser, a una ironia arbitràriament divina. I així s’observa el món en els seus films; així es filmen les contradiccions que ens defineixen com a persones.

Combinant les preses fixes amb el dolly zoom, la nitidesa digital amb els desenfocaments de l’efecte diorama, els silencis incòmodes amb catarsis musicalitzades” (Víctor Esquirol Molinas).

Amb la col·laboració de:

 

DA

Programme

Sniegu juz nigdy nie bedzie
Nunca volverá a nevar
MALGORZATA SZUMOWSKA, MICHAL ENGLERT, 2020.
33 sceny z zycia
33 escenes de la vida
MALGORZATA SZUMOWSKA, 2008.
Twarz
Mug
MALGORZATA SZUMOWSKA, 2018.
Body/Cialo
Cuerpo (Cialo)
MALGORZATA SZUMOWSKA, 2015.
The Other Lamb
MALGORZATA SZUMOWSKA, 2019.