Los Tarantos | SECUNDÀRIA

Los Tarantos

Los Tarantos (Francesc Rovira Beleta, 1962)

Los Tarantos, una adaptació cinematogràfica de l’obra teatral homònima d’Alfredo Mañas, és una història d’amor i tragèdia que trasllada el drama de Romeu i Julieta al món gitano de la Barcelona de 1962

La guia didàctica Los Tarantos, preparada pels Serveis Educatius de la Filmoteca juntament amb la Biblioteca del Cinema, permet treballar en profunditat el film des dues vessants. Una primera part, anomenada Educació en cinema, es dedica a l’anàlisi de la pel·lícula des del punt de vista cinematogràfic, treballant en profunditat aspectes del llenguatge audiovisual i del procés de filmació de Los Tarantos. La segona part, Educació a través del cinema, treballa la vessant històrica i sociocultural, que s’aproxima a fenomens com el barraquisme; les activitats econòmiques urbanes i la seva evolució; el món gitano i les transformacions urbanes dels anys seixanta a les grans ciutats. inalment un tercer bloc proposa activitats que treballen els dos aspectes de manera transversal. Les activitats s’acompanyen d’una selecció de clips que permeten treballar els diferents aspectes proposats.

La guia didàctica es troba disponible en préstec gratuït a l'Espai Docent, un nou espai a la Biblioteca del Cinema especialment pensat per a oferir orientació i recursos a docents que vulguin difondre i treballar la cultura cinematogràfica a l’aula, a través d’una selecció de llibres i DVDs de préstec gratuït.