Programme

Arqu[in]FILM

Aires Mateus: Matéria em Avesso (Henrique Pina, 2017)
Big Time (Kaspar Astrup Schröder, 2017)

18/05/2018 - 20/05/2018

calendario

En un moment en el qual cada vegada costa més discernir la realitat de la irrealitat en la informació presentada pels mitjans de comunicació, la temàtica de l’edició de 2018 d’Arqu[in]FILM gira a l'entorn de la intersecció entre la ficció i la no-ficció, i la manera en què ambdues construeixen narratives urbanes i arquitectòniques.

La programació gravitarà al voltant de la no-ficció. Tot i això, les pel·lícules, ja sia per la temàtica o per la realització, ens aproximen en certa manera a una narrativa que podria sorgir de la ficció. Els tres documentals que exhibim són de rigorosa estrena.
 

Amb la col·laboració de

Arquin fad   Ojo Cónico

Programme

Big Time, amb presentació a càrrec de Martin Garber
Martín Garber ha treballat en diversos estudis d’arquitectura de Barcelona i ha rebut premis i mencions en diferents concursos. Des del 2010, dirigeix Ojo Cónico, entitat que organitza projeccions de documentals sobre la ciutat contemporània. Ell és l'encarregat de presentar-nos el documental 'Big Time', sobre l'influent arquitecte Bjarke Ingels, que obre l'Arqu[in]film del 2018.
Aires Mateus: Matéria em Avesso, amb presentació a càrrec d'Ivan Blasi i Henrique Pina
Arquitecte per l'ETSAB i professor del Barcelona Architecture Centre des del 2005, des del 2013 Ivan Blasi és coordinador del Premi Mies van der Rohe d'Arquitectura Contemporània de la Unió Europea. Ens presenta, conjuntament amb Henrique Pina, el film del segon 'Aire Mateus: Matéria em Avesso', una interessant reflexió sobre l'obra d'aquest estudi portuguès a partir de la dansa. Després de la projecció hi haurà un debat amb el públic.
Hacer mucho con poco, amb presentació a càrrec de Katerina Kliwadenko i Mario Novas
Els autors d'aquest documental sobre l'arquitectura equatoriana actual -tot un recorregut per obres, arquitectes i estudis del país- ens el presenten.