Programme

Festival de Cinema Turc de Barcelona: delícies turques

Kalandar sogugu / Fred de Kalandar (Mustafa Kara, 2015)
Ivy / Sarmasik (Tolga Karacelik, 2015)

05/05/2018 - 24/05/2018

calendario

Aquest cicle proposa pal·liar —ni que sigui mínimament— aquest desconeixement a partir d’una mostra selecta de films de producció recent que han estat molt ben acollits en festivals de prestigi d’arreu del món.

El conjunt de les nou pel·lícules programades ofereix una mirada sorprenentment penetrant al present complex de la societat turca, per a la qual suposa tot un desafiament poder mostrar, a través del prisma de la càmera, les tensions culturals, socials i generacionals que aquest país, situat entre dos continents i atrapat entre la tradició i la modernitat, ha d’encarar.

Ebru Bilge Ceylan, cineasta i alhora esposa de Nuri Bilge Ceylan, i alguns dels intèrprets del seu darrer film de  donaran el tret de sortida a aquesta mostra, que esdevé una oportunitat immillorable per a la descoberta cinèfila de talents desconeguts.

Amb la col·laboració de

Festival de Cinema Turc de Barcelona   EVCI Film     Consolat General de Turquia a Barcelona

Programme

Ana Yurdu
Mare pàtria
Una noia divorciada d’Istanbul decideix tornar al poble de la seva àvia, a l’Anatòlia profunda, per concloure la novel·la que està escrivint.
Daha
Més
Gaza és un noi de 14 anys que viu a la costa turca del mar Egeu. Juntament amb el seu pare, col·labora en el tràfic de refugiats cap a Europa proporcionant-los allotjament temporal fins que inicien la travessia.
Kis uykusu, amb presentació a càrrec d'Ebru Ceylan
Guionista, directora d'art, actriu i fotògrafa, Ebru Ceylan és molt més que una de les col·laboradores habituals del cineasta Nuri Bilge Ceylan. A banda de co-escriure els guions dels darrers quatre llargmetratges del cineasta turc, Ebru Ceylan també ha dirigit dos curtmetratges ('Kiyida' i 'On the Edge') i un llarg ('Çukurda') i ha participat com a actriu en diverses produccions.
Kalandar sogugu
Fred de Kalandar
'Fred de Kalandar' és un drama rural de supervivència ambientat en un poble de les muntanyes prop del mar Negre.
Rüzgarda salinan nilüfer
Nenúfar tremolós
Seren Yüce presenta la primera projecció del seu film 'Nenúfar tremolós'.
Sari sicak
Calor groc
En un camp envoltat i flanquejat per l’augment de la industrialització, una família d’immigrants, profundament endeutats, lluita per sobreviure mitjançant l’agricultura tradicional. El fill somnia un futur diferent.
Sakli, amb col·loqui amb Selim Evci el dijous 10 de maig
Secret
El director d'aquest film, Selim Evci, participa en un col·loqui amb el públic de la primera projecció.
Misafir
El visitant
Deu anys després de ser expulsada de casa seva, la Nur reb la notícia que la seva mare s'està morint. Aleshores decideix tornar per reconciliar-s'hi, i s'hi endu la seva filla petita.
Ivy
Sarmasik
El propietari d’un vaixell de càrrega fa fallida i la tripulació descobreix que hi ha un dret de retenció de la nau. Durant uns quants dies sis homes queden atrapats dins l’embarcació i a poc a poc cauen en la desesperació.