Programme

D’A Film Festival Barcelona: Nobuhiro Suwa

Yuki & Nina (Nobuhiro Suwa, Hippolyte Girardot, 2009)
M/Other ((Nobuhiro Suwa,1999)

27/04/2018 - 16/05/2018

calendario

Amb 2/dyuo (1997), el primer dels sis llargmetratges que ha dirigit en 20 anys, Suwa va guanyar el premi NETPAC al millor film asiàtic al festival de Rotterdam, i el seu segon llargmetratge, M/Other (1999), el va consagrar internacionalment quan va obtenir el premi FIPRESCI a Cannes. També ha estat guardonat a Locarno amb el premi especial del jurat per Un couple parfait (2005). Malgrat aquesta trajectòria farcida d'èxits, l'únic film de Suwa estrenat comercialment al nostre país ha estat Yuki & Nina (2009).

La seva obra plasma dos impactes ineludibles: el pes simbòlic de la seva ciutat, Hiroshima, en la història contemporània; i les formes estètiques i poètiques del cinema de la Nouvelle Vague, de la qual es considera deutor i de la qual pren el treball d’improvisació dels actors. 


Amb la col·laboració de

D’A Film Festival Barcelona

Programme

Le lion est mort ce soir
El león ha muerto esta tarde
Frustrat en el seu intent d'interpretar la mort, un actor veterà es refugia en secret a una casa abandonada en la qual va viure el gran amor de la seva vida.
Yuki & Nina
Yuki, una nena de nou anys, s’assabenta que els seus pares se separaran. El seu pare és francès; la seva mare, japonesa. La idea és que Yuki se’n vagi a viure al Japó amb la mare, i deixi enrere tota la seva vida a París, incloent-hi la seva millor amiga, Nina.
2/dyuo
2/Duo
El primer llargmetratge de Nobuhiro Suwa explora el tema de les relacions humanes, especialment les amoroses, amb una estètica basada en la immediatesa del temps i la improvisació actoral.
H Story
Un director japonès (el mateix Suwa) roda un remake d'Hiroshima mon amour'; però, front a fracàs de la reproducció mimètica, opta per reinventar la història en el present i indaga en les conseqüències que aquella catàstrofe nuclear ha tingut en la memòria col·lectiva de la ciutat i del país.
M/Other
Relat de la crisi existencial d’una noia quan li ve a viure a casa, temporalment, el fill de la seva parella actual, un home separat i colpejat per com de malament va el seu negoci.
Un couple parfait
Una parella perfecta
Tot i que han decidit divorciar-se, Nicolas i Marie volen a París per assistir al casament d’un amic.