Programme

Americana: Alex Ross Perry

Queen of Earth (Alex Ross Perry, 2015)
Impolex (Alex Ross Perry, 2009)

02/03/2018 - 27/03/2018

calendario

Habitual de festivals tan prestigiosos com Sundance, SXSW, Berlín o Locarno, el director de Pennsilvània, com Tarantino, va començar treballant en un videoclub on, a més d’enamorar-se del cinema, va conèixer Sean Price Williams, director de fotografia de totes les seves pel·lícules. I és que a Ross Perry li agrada tenir un equip fidel i treballar a partir dels guions que ell mateix escriu. Jason Schwartzman o Elisabeth Moss són habituals dels seus films, on també han participat altres actors de prestigi com Emily Browning, Mary-Louise Parker o Jonathan Pryce.

Aprofitant la seva presència a Barcelona per presentar el seu nou treball, Golden Exits, el festival Americana d’enguany li dedica una retrospectiva completa. Una oportunitat única per poder descobrir, a la Filmoteca, un dels talents més emergents de l’indie americà actual.
 

Amb la col·laboració de

Americana Film Festival

Programme

Queen of Earth, amb presentació a càrrec d'Alex Ross Perry el dimarts 6
Alex Ross Perry, un dels nous autors de referència del cinema independent americà, visita la Filmoteca per presentar el cicle que li dediquem, en col·laboració amb l'Americana Film Fest. El realitzador ens presenta un dels seus films més reconeguts, 'Queen of Earth'.
The Color Wheel, amb presentació a càrrec d'Alex Ross Perry el dimecres 7
'The Color Wheel' és el segon llargmetratge d'Alex Ross Perry, una figura clau del cinema independent actual. Ell mateix ens el presenta en la primera projecció del film, dimecres 7 de març.
Listen Up Philip
Un escriptor d’èxit que està a punt de publicar la seva segona novel·la ha de lidiar amb la relació deteriorada que té amb la seva xicota fotògrafa i amb la seva pròpia desgana a l’hora de promocionar els llibres. Quan el seu ídol, Ike Zimmerman, li ofereix casa seva com a refugi, aconsegueix el temps necessari per centrar-se en el seu tema predilecte: ell mateix.
Impolex
Un soldat participa en l’operació Paperclip, una missió que el Servei d’Intel·ligència dels Estats Units va dur a terme després de la Segona Guerra Mundial i que tenia per objectiu localitzar coets, armes i científics alemanys, i apropiar-se’n.