Un sicari i una família pobra ocupen una residència a Bagdad que els ha cedit el seu cap, un dels polítics més poderosos de l’Iraq. Els personatges protagonistes esdevenen un reflex de l’Iraq fragmentat en una era en la qual supuren els traumes de la guerra i la corrupció i la visió d’un futur molt incert.
Nehab Bebars, Professora de Literatura Hispanoamericana i traductora, presenta el film inaugural de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya, acompanyada de Txell Bragulat, la directora del certamen.
El cineasta algerià Lamine Ammar-Khodja, autor dels documentals 'Chroniques équivoques' i 'Demande à ton ombre' ens presenta el seu darrer film, una reflexió sobre el cinema al seu país natal. L'acompanya Txell Bragulat, directora de la Mostra.
Amb tres títols a l'esquena com a directora i una àmplia experiència com a productora i directora de càsting, la cineasta libanesa Eliane Raheb participa en aquesta darrera edició de la mostra presentant-hi el seu darrer film, 'Mayyel Ya Ghzayyel'. L'acompanya Josep Maria Mavarro, antropòleg i membre de Sodepau.
Toni Trobat, periodista i membre del Ciemen, ens presenta aquest film que segueix un noi cec d’un petit poble libanès descobreix que la seva documentació de tota la vida és falsa i emprèn un viatge pels camps del Líban buscant algun registre del seu naixement.
La segona part d’aquest extens documental es titula Després de la batalla i retrata els efectes devastadors de la guerra en un país ja sota control nord-americà.
Marta Vallejo Herrando, escriptora i productora cultural, ens presenta aquest film que posa de cara el conflicte que sovint es produeix entre la tradició i la vida moderna.
El politòleg i president de Sodepau Aritz Garcia i Ramzi Maqsidi, actor i director de cinema i teatre palestí conegut, entre d'altres, per la recent 'Ghost Hunting' (2017), premiada com a millor documental a la Berlinale, presenten aquest film sobre el record del pas de diversos palestins per presons israelianes.