Programme

24a Mostra Internacional de Films de Dones

09/06/2016 - 12/06/2016

calendario

24a Mostra Internacional de Films de DonesUna altra línia en la programació d’enguany fa referència al paper de la llengua materna en la construcció de les identitats en un món globalitzat i líquid. També s'estrenen algunes novetats descobertes en festivals recents i que aporten narratives singulars, com és el cas de Tsamo o Heart of a Dog.

Per acabar, després del cicle iniciat al març a l'entorn de Chantal Akerman, també a la Filmoteca, la Mostra dóna continuïtat a aquest record amb dos films de la cineasta i un documental sobre la seva figura.

Amb la col·laboració de

Drac Màgic

Programme

Make More Noise! Suffragettes in Silent Film
Fes més soroll! Sufragistes en el cinema mut
Una recopilació de films muts que indaga en la representació cinematogràfica de les primeres dones sufragistes.
Arreta, amb presentació a càrrec de María Zafra i Raquel Marques
Les autores d'aquest documental, María Zafra i Raquel Marques, ens el presenten.
A Strange Love Affair with Ego, amb presentació a càrrec d'Ester Gould
Un altre film que ens presenta la seva autora, un assaig fílmic incisiu i personal inspirat per un referent personal de la cineasta.
Sessió doble: 'In the Image: Palestinian Women Capture the Occupation' i 'Women in Sink'
Dues pel·lícules que ens traslladen al sempre convuls territori d'Israel i Palestina, als territoris ocupats i als carrers bulliciosos de Haifa i altres ciutats d'aquesta zona. Llibertat i ocupació i les relacions entre dos pobles que comparteixen una terra.
Sessió doble: 'I comme Iran' i 'Riz cantonais', amb presentació a càrrec de Sanaz Azari i Mia Ma
Una dona belga i una francesa, a Brussel·les i a París. Les dues són descendents d'immigrants que cerquen en els seus orígens -sovint, a través de l'estudi de la llengua dels seus avantpassats. Elles mateixes ens presenten els seus films.
Sessió doble: 'Portrait d’une paresseuse' i 'I Don't Belong Anywhere - Le Cinéma de Chantal Akerman'
Una doble sessió en què la Mostra homenatja la recentment desapareguda Chantal Akerman, una habitual de les seves programacions.
Heart of a Dog
Un assaig autobiogràfic en el qual la compositora i artista Laurie Anderson explora els temes de l'amor, la mort i el llenguatge.
Sessió doble: 'Animalització' i 'Tsamo', amb presentació a càrrec de Zoraida Roselló
Dues reflexions sobre la identitat i la llibertat en una sessió única que ens presenta la directora del primer film, Zoraida Roselló.
Sessió triple: 'La donna nella Resistenza', 'La lotta non é finita' i 'Lina Mangiacapre', amb presentació a càrrec de Paola Paoli i Isabel Franc
Dels anys de la Segona Guerra Mundial fins a la dècada dels 70, tres films que tracen un recorregut per les lluites feministes i el paper de la dona a la societat italiana, des de les resistents contràries a Mussolini a l'actriu i artista total, Lina Mangiacapre.