Programme

Nou cinema a l’antiga Iugoslàvia: 20 anys després de Dayton

Kosac / El segador (Zvonimir Juric, 2014)

01/04/2016 - 08/04/2016

calendario

Un grup de joves cineastes apareguts durant i després de la guerra, i escampats pels nous països nascuts després de la dissolució de l'antiga Iugoslàvia, ofereix punts de vista diferents sobre el paisatge sociopolític que ha de venir, la guerra recent i alhora distant, els llegats del passat i el seu reflex en les relacions humanes d’aquesta societat.

Agraïments: Stefan Ivancic i Miquel Martí Freixas.

Programme

Sessió doble: 'Nebo ispod Osijeka' i 'Kosac'
Obrim aquest cicle dedicat als nous cineastes sorgits després de la dissolució de l'antiga república iugoslava amb una doble sessió de films rodats a Croàcia. Els dos són obra del director i guionista croat Zvonimir Juric.
Sessió doble: Sessió de curtmetratges i 'Flotel Europa', amb presentacio a càrrec de Stefan Ivančić, Miquel Martí Freixas i Jesús Maestro
Una sessió de curtmetratges combinada amb la projecció d'un film autobiografic que ens presenten Stefan Ivančić, autor de quatre llargmetratges i crític cinematogràfic a diversos mitjans -entr els quals la revista Lumière- i Miquel Martí Freixas, crític, programador i co-fundador de Blogs & Docs, entre d'altres.
Sessió doble: 'Dremano Oko' i 'Oca'
La Iugoslàvia dels anys noranta del segle passat i la vida en els països sorgits de la seva dissolució -en aquest cas, a Eslovènia- ara mateix. Una doble visió des del cinema.
Sessió triple: 'Kuca', 'Abdul & Hamza' i 'Karpopotnik'
El territori que ara ocupen els estats de l'antiga Iugoslavia sempre ha estat un territori en disputa, així com lloc de pas de moltes de les rutes comercials des de l'Oest a l'Est. Aquesta tres films ens parlen d'aquest terreny trepitjat, al llarg de la història, per milers de persones de grups socials i ètnies diferents.
Sessió doble: 'Ne ne' i 'Tilva ros'
Els dos últims films del cicle provenen de Sèrbia i Montenegro.